Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gekončík noční - zvracení

Můžete mi prosím poradit?
V týdnu jsem se už 4x setkal s tím, že mi zvířata (1 samec a 3 samice - každý 1x) vyvrhla potravu (cvrčky). Netuším, jak to mohu řešit, nebo co proti tomu dělat. Snad jen, že šlo o dospělé cvrčky a tedy mohli být pro mé půlroční ještěry velcí. Musím uznat, že poslední dobou si hodovali bohatě a svlékali se i co 14 dní. Kolik cvrčků by měl průměrně sníst mladý gekončík za týden? Ještě dodám, že trus mají normální, terárium rosím každý večer a vytápím ho topným kamenem a kabelem na 26-28°C ve dne a 20-22°C v noci. V misce mají vitaminový přípravek Nutri Mix Rep Calci Plus, který v případě potřeby olizují (moc často to není), rovněž s ním posypávám cvrčky.
Předem velmi děkuji za rady.
Verlaine

Předmět Autor Datum
Cus,mne sa to stalo zatial len 1x,samec mi vyvratil dva cvrcky,potom sa to uz nestalo.Pokial im chut…
marduk 29.11.2013 11:18
marduk
Děkuju za rady. Pravda, krmil jsem cvrčky od jiného dodavatele. Nyní tyto cvrčky používám stále, plu… poslední
Verlaine 13.12.2013 02:22
Verlaine

Cus,mne sa to stalo zatial len 1x,samec mi vyvratil dva cvrcky,potom sa to uz nestalo.Pokial im chuti a maju normalny trus,tak by som to neriesil,mozno im len "nesadli".Nedaval si cvrckom nieco nezvykle (inu zeleninu a pod.) alebo si ich nekupoval od niekoho ineho ako bezne?Polrocne gekonciky krmim zhruba kazdy druhy den,jeden az dva svaby B.dubia do 3cm.Skus trosku ubrat a krm menej,uvidis ci sa to bude opakovat ;-)

Děkuju za rady. Pravda, krmil jsem cvrčky od jiného dodavatele. Nyní tyto cvrčky používám stále, plus ještě mouční červi a 1/4 cvrčci od dodavatele původního. A, ďábludík, už se žádný problém nevyskytl. Krmím méně, ale stravu mají víc pestrou. Ještě jednou dík za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru