Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus - Pagekon řasnatý - bez života, nežere, neudrží se

Koukám na 5ml stříkačku a z takového "děla" by v podstatě mláděti stačilo jenom olíznout ústí té stříkačky, aby to byla adekvátní dávka. Pokud se jednalo o 1 dílek, tak je to fakt hrozná darda. Ten špatný svlek souvisí i s předávkováním vit. A- je to 1 ze symptomů. A jak už jsem psala výše, ono nějakou dobu trvá, než se to projeví. Tudíž problémy nenastanou hned po aplikaci.

samozřejmě, že i Rakouši potřebují D3, to potřebují všichni obratlovci. Jen ho různé druhy obratlovců získávají různým způsobem. Co se týče těch nočních druhů, tak v přírodě se i noční gekoni v časných ranních nebo naopak večerních hodinách krátce sluní. Já měla u ciliátů RG 2,0 a občas pod něj i lezli, ale měla jsem ho tam spíš jako zdroj osvětlení. Nicméně jako zdroj vitamínů jim uplně stačí ta běžná směs Roboran H + Plastin (které to AD3 obsahují taky) a nic víc jim není potřeba přidávat, krom Ca. Ten koncentrát je sice dobrá a použitelná věc, ale jen v rukou někoho, kdo přesně ví, co dělá. V dřívější době, než začla být dostupná UVčka jsem ho taky používala. V opačném případě to je ale jak už tu psali kolegové naopak cesta do pekel, protože se tím dá zvíře snadno zabít nebo nevratně zmrzačit. A takových zabitých nebo zmrzačených zvířat je moc a moc, veterináři mohou vyprávět.

Samozřejmě, že člověk neudělá tyhle boty záměrně, to už je spíš ponaučení pro příště..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny