Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přežili kousnutí

@cc - Já to nevyvracím že u Viepridae má ten jed na trávení o dost větší účinek než u Elapidae, tam ale u dost druhů nějaký účinek na trávení taky má. Zase taky záleží jakých Elapidae a na jakou kořist, bude rozdíl třeba Naja naja a nějaký Bungarus, ten jed má napříč druhy takovou škálu látek a různých účinků, že se to zobecnit nedá, nicméně jsem pouze shrnul do jedné věty to, že u jedovatých hadů (možná jsem mohl napsat u většiny) má jed vliv na trávení kořisti, větší, či menší, ale má.

K tomu pojídání krokodýlů, resp. Aligátorů například zde je docela jasně vidět, že kořist dýchá a brání se během požírání, což znamená, že evidentně udušen nebyl. Ono byť je ten had dost velký a silný, udusit 2m Aligátora nebude jen tak.

@Afričan - Pokud si pamatuju a dobře vidím, bavil jste se o devenom kobrách, ne kobrách, které jsou stresovány odběry jedu pro komerční účely, což je jednak protimluv a druhak to nelze srovnávat. Zvíře které budu co 14dní tahat a ždímat z něj jed mi zajde na stres, nebo mu to v případě kober, které jsou jakš takš "stresuvzdornější" minimálně zkrátí podstatně život. Nicméně řekl bych, že je dokázáno, že i devenom hadi se nedožívají tolik, co hadi s "plnou polní", nicméně to vím jen s rozhovorů s opravdu vzdělanými chovateli, psaný důkaz nemám...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny