Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přežili kousnutí

"JED....přináší zkázu...a utrpení!"

Bavme se o tomto výroku. Ten z hadů krvelačné bestie nedělá, jen upozorňuje na nebezpečnost jedu. Ten odkaz jsem tam dával záměrně. To, že jste jej viděla, je něco, s čím jsem počítal. Myslíte si však, že oni nešťastlivci neprožívají "utrpení"? Myslíte si, že rozsáhlou destrukci tkáně a následné nekrózy nelze označit jako "zkázu" organizmu? Z mého pohledu se jedná o zcela pravdivý výrok. Přírodní katastrofy samozřejmě zkázu působí také, jen v mnohem širším měřítku.

Věřte, prosím, že mi velmi záleží na tom, aby veřejnost hady tolerovala a teraristika byla OPĚT brána jako ušlechtilá činnost stejně jako kdysi - stejně jako chov jedovatých hadů. Osobně jsem pevně přesvědčen o tom, že na každé škole by mělo být alespoň jedno akvárium a terárium. Pozitivní vztah k živým tvorům by se měl dlouhodobě v dětech pěstovat tak, aby z nich jednoho dne nebyli (použiji vaše označení) pacienti.
Vnímavý terarista dokáže být empatický nejen vůči svým chovancům, ale zároveň i vůči lidem kolem sebe. Ne všichni lidé mají o hady zájem - jejich neznalost tohoto tématu z nich však nedělá omezence. Stejně tak bych nenazýval za omezenou vás jen proto, že nehovoříte plynule anglicky nebo nemáte hlubší znalosti z diametrálně odlišných vědních disciplín.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny