Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem T. horsfieldii - rachitida a nedostatek glukózy

Zdravím, a všem přeji klidné prožití vánočních svátků.

Před několika lety jsme si koupili ze zverimexu samici T. ho. baluchiorum. Naše péče a znalosti byly vskutku hrůzostrašné - není nutno doplňovat, všechno co Vás napadne bylo úplně špatně. Postupovali jsme podle "knihy" Bydlí s námi suchozemská želva od autorky Romany Anděrové, kniha má 32 str. Nyní k věci:
Želva dopadla špatně, má těžkou rachitidu, při chůzi nepoužívá zadní končetiny kvůli ledvinám (prosím mohl by mi někdo vysvětlit jak to je stěmi ledvinami a proč?), je hubená, krunýř má stále hodně mekký (i přez UV zdroje, vápník, vhodná strava, substrát, přiměřená vlhkost .....(venkovní výběh není možný) Při odběru krve u veta. byly výsledky:
calcium 6,5
glukóza 3,9
fosfor 1,5
celková bílkovina 38,1
kyselina močová 267,8

Od veta. Mvdr. Rašky z Ostravy mi bylo řečeno že má sníženou glukózu a že ji mám doplňovat ovocem a zeleninou (to mi příjde blbost, protože ovoce obsahuje hlavně fruktózu a zelenina moc cukru až na vyjímky také mnoho neobsahuje, tak mně napadl hroznový cukr práškový, samozřejmě že ne ty bonbony s příchutěmi). Navíc tato strava je naprosto nevhodná pro horsfieldky a myslím si, že by to její stav mohlo jedině zhoršit.
Psal jsem dotaz panu Přikrylovi a ten mi napsal:

Zdravím,
glukoza vzniká štěpením sacharidů s potravy.Pokud chybí v organizmu,tak to znamená,že zelva zprávně netráví.Nedovede využit stravy k přeměně na i glukozu.Podle mě se s tím nedá nic dělat.Je to jen otázka času.Ale samožřejmě zkusit to můžete.Ale otázka je jestli to bude žrát a co to vyřeší.
A kde se ta akce uskutečnila?Já jsem už k jakémukoliv veterináři skeptický.Jde jim jen o peníze.Nějaké infekční věci ,respirační infekce dovedu řešit sám.Ale poruchy v metabolismu jsou mimo.Jde už o selháné orgánů a to má jasný konec.Ale nejsem žádný vědátor.Ze skušenosti ale vím že odběry krve jsou na nic,protože jsou schopni určit diagnizú,ale co dál?
S pozdravem Z.Přikryl

Nutno doplnit, že v tomto stavu je již několik let, byli jsme u 3 veterinářů a žádný z nich nám nedovedl pomoci, pouze pár nesmyslných injekcí a ... - kočkopejskaři.

Děkuji moc za odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny