Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zimováni bombina orientalis

Zdravím Vás, mám dotaz na zimováni kunky východní.Tyto žabky jsem si dovezl asi před dvěma měsíci z fauna trhu v ostravě.Asi po týdnu se začal sameček zvukově projevovat a zpozoroval jsem i pokusy o páření.Nicméně v tuto dobu by měly odpočívat zimním spánkem,který bych jim chtěl dopřát.Na druhé straně tím že po zakoupeni žabek a změnou prostředí jsem v nich vyvolal pohlavní aktivitu jim nechci ještě více rozhodit biologické hodiny.Mám snížit teplotu,dobu osvětlení,davky krmení a žáby ještě ted zimovat a nebo je ještě více stimulovat k rozmnožení a zimovat až příšti zimu?

Předmět Autor Datum
To že se samec snaží o páření neznamená, že je připravená samice, zimování právě stimuluje samičky,…
me 02.01.2014 13:49
me
já bych je teď vůbec nezimovala, když se jedná o celkem čerstvý import. Ty žáby to mají tak rozhozen…
Aurifer 02.01.2014 15:27
Aurifer
Právě že mi ta samička připadá že se taky zakulatila.
kuora 02.01.2014 16:01
kuora
Je to určitě pravda, že bude lepší importovaný žabky zimovat až za rok. Samička vypadá pěkně, ale je…
me 02.01.2014 16:13
me
ok,díky za rady.Zimovat je tedy budu až za rok. poslední
kuora 02.01.2014 16:15
kuora

To že se samec snaží o páření neznamená, že je připravená samice, zimování právě stimuluje samičky, aby se v nich začala tvořit vajíčka a zimování žádné jiné přirozené stimulanty nenahradí.

Žabky asi zimované nebudou, to by vám prodávající řekl. Pokud jsou dobře živené, tak bych jim před zimováním dopřál pár dešťovek, potom 14 dní bez jídla (aby se úplně vyprázdnily) a umělého světla. Po 14 dnech snižte teplotu na 15 stupňů a po 2-3 dnech umístěte do temna a chladu okolo 8 stupňů. Tak to dělám já.

já bych je teď vůbec nezimovala, když se jedná o celkem čerstvý import. Ty žáby to mají tak rozhozené, že by jim bylo lepší dopřát čas na srovnání periody, klidně do dalšího roku. JInak ono je celkem běžné, že tyhle méně náročné, snadno se množící druhy reagují na změnu podmínek pářením, včetně té tvorby vajec jako po zimování. A pokud zazimuje zaplněnou samičku, tak ji taky může oddělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru