Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doplnění chovu

Dobrý den,
z nějakého důvodu mi uhynuly 2 želvy ze 4 (želvy zelenavé) opravdu jsem nevěděl čím to bylo. Stalo se tak po přemístění z venkovního výběhu do domácího želvího stolu kde nebyl zdroj UVB, ale byly tam sotva 2 měsíce. Obdobný případ změknutí krunýře po přesunu do domovních prostor a úhyn. V současné době jsou cca 1,5 měsíce ve stále zařízeném želvím stole a 2 zbylé prospívají velmi dobře. Jedná se o NZ 2013. Rozhodl jsem se k nim přidat další a teď tedy otázka.
Bude vhodné dávat k T.h.b. 0,0,2 nové T.h.h. 0,0,4 a jak dlouhá by měla být karanténa. Nerad bych je nechával delší dobu v provizorním teráriu abych nedopadl obdobně.

Teploty v teráriu se pohybují od nejnižších 15°C do 45°C pod výhřevem. Jedná se o prostor 120 x 60 cm v létě výběh na zahradě. K dispozici mají vlhkou i suchou část. Potrava po většinu zimy je to čínské zelí jako doplněk pampeliška, jetel, kapusta, salát. Po celou dobu mají k dispozici 2 misky s vodou a jednu menší s nadrcenými skořápkami, které prošly tepelnou úpravou mikrovlné trouby. Jako podestýlka slouží lignocel (do kterého je zahrabávám - vlhká část cca 1/3), suché drny cca 1/4, kamení cca 1/4 a zbytek směs půdy a hrabaky z pod tújek. K dispozici mají k okusování i vánoční kaktusy a netřesky. Svícení je lineární žárovka 13W, výhřevná bodovka 35W a UVB 35W. K dispozici mají i nějaké úkryty. Teplota a vlhkost je hlídána dvěma kombinovanými teploměry s vlhkoměry (digitální a klasický).
Želvy jsem tedy od přesunu domů nevážil ani neměřil.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru