Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kořen v teráriu

Zdravím,
mám v terárium kořen, který je půlkou ve vodě. Půlka co je nad vodou neustále chytá plíseň. Zkoušel jsem ho drbat savem, odmočit, dát pořádně vyschnout ke kamnům a a plíseň se do tří dnů opět objeví. Kořen je dost velký, ze zverimexu a měl by být z tropického dřeva...Teplota vody je 25 - 26 st., hned nad kořen je větrání. Nevíte jak ho ošetřit aby nechytal plíseň?

Předmět Autor Datum
A jakej je důvod mít kořen ve vodě?
Pepas 06.01.2014 19:04
Pepas
dík za radu ;)
bloud26 06.01.2014 19:37
bloud26
Větrání je jenom hned nad kořenem a nebo i někde z boku, třeba na úrovni, nebo ještě lépe pod ní, čá…
cejna 06.01.2014 20:06
cejna
kořen buď uplně ponořit, nebo naopak uplně vyndat z vody, jinak napůl ponořený přírodní kořen prostě… poslední
Aurifer 06.01.2014 21:56
Aurifer

Větrání je jenom hned nad kořenem a nebo i někde z boku, třeba na úrovni, nebo ještě lépe pod ní, části kořene, která je nad hladinou? Jestli nebude vzduch dostatečně cirkulovat, plíseň se na trvale vlhkým kořenu asi bude tvořit pořád.
Pomoct by fakt mohlo ( i když to se Vám asi líbit nebude), kdyby ten kořen nebyl přímo ve vodě, ale kdybyste jeho ponořenou část podložil třeba nějakým vhodným kusem kamene tak, aby ten kořen pod vodou nebyl.

kořen buď uplně ponořit, nebo naopak uplně vyndat z vody, jinak napůl ponořený přírodní kořen prostě bude plesnivět..dřív jsem zkoušela kdejaké kořeny- mopany, mangrove, rašelinné kořeny a plíseň chytalo všechno. tak na tyhle "polovodní" záležitosti používám umělé kořeny a ty neplesniví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru