Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dávkování Kombisolu AD3?

Pravda taky, je, že tehdy MadMike měřil ještě nějaký další od někoho jinýho, to nebyly RG ale tuším Repluxy a ty byly po roce k ničemu
Byly to Meldovy ReptiGla ;-)
Ten bazmek na mereni stoji 5500kc jeden
A k tomu je ještě průser to, že jeden měřák ti nestačí. Je ale dobrý říct, že ty přístroje na to, že mají NIST kalibraci a jsou skoro "nezničitelný", tak jsou až extrémně levný ! :-)(to není ironie)

Treba ja to mam k MadMikovi cca 4 km :-) takze u me je to bez problemu :-)
Jo a lampy ti slubuju už čtvrt roku? :-D:-[. (příští týden bych měl být už snad v cajku).

A to by bylo k dávkování kombisolu asi tak všechno... :-D

Ne vážně, k tomu původnímu dotazu: těžko najít někoho, kdo ti řekně přesné dávkování vitamínu D3, co vlastně víc, dávkování přímo určitého produktu, když to NIKDO neví ;-). Prostě nikdo neví, jaká ja optimální dávka syntetického vitamínu D3 pro chameleona jemenského (krom toho během života se ty nároky mění ;-)), na toto téma (a budu se opakovat) se přou nutriční spešlisti dnes ještě i u lidí... fakt, že v tom přípravku je i slušné množství vit. A už většinou nikoho nezajímá.
Existují pouze dost hrubá doporučení z publikací těch nejskalnějších profíků (u nás Velenský, Nečas, Gábriš aj.), kteří to samozřejmě také přesně neví, ale publikují (za to jim samo budiž obr dík) své zkušenosti.
Argumenty typu "kapku jednou měsíčně" považuju jen za vtipkování bo myslet vážně to snad nikdo nemůže. Tyhle preparáty se samozřejmě dávkujou podle hmotnosti zvířete. Takže když dáš kapku, -schválně přeženu- jednodennímu chamovi nebo kapku 9 kilovýmu legošovi tak to bude možná trochu rozdíl?!
1000-1500MJ/kg - to zvíře bude dle mého názoru předávkované (a jsme u toho).
Combinal AD3 jsem používal.
Podle MVDr. Vopršálka je otrava vitaminem D3 v Česku nejčastější příčina úhynu chameleonů.
To ale bylo vyřčeno před nějakými 5-8 lety a myslím, že lze s klidným svědomím říci, že díky obecnému doporučování UVB zdrojů to již nějakou dobu neplatí. Teď je zase ale v módě opačnej extrém - hlavně dát do terária to UVB a všechno bude v cajku, na ostatní věci, mnohem důležitější se už zapomíná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny