Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dávkování Kombisolu AD3?

Já to myslel obecně, že to píšou prodejci na ty svý krabičky ;) Ono zas, abysme to uvedli na správnou míru. Samozřejmě že to UV ubývá. Běžný člověk nemá možnost to kontrolovat a proto se obecně doporučuje je cca jednou za půl roku měnit. Proto taky v obecné rovině pro běžného uživatele platí, že koupit kompakt 1x za půl roku za 400 Kč, nebo jednou za rok výbojku za 900Kč, vyjde na stejno a protože výbojky jsou co se vyzařovaného UV týče pro některá zvířata lepší, pak je lepší rovnou koupit výbojku.

Nicméně, praxe ukázala, že to prostě neplatí paušálně a že když má člověk možnost přeměřit, tak je dobrý to udělat, než vyhodit peníze za novou, aniž by to člověk nějak řešil. Já nechával měřit výbojky - většinu po dvou letech a svítily taky v pohodě, akorát se zkrátil dosvit, kompakty - to stejný. Takže v obou případech platí, že ne vždy je dobrý věřit tvrzení/doporučení výrobce.

Na druhou stranu, znovu zdůrazňuju že to platí když si to člověk pravidelně nechá změřit, protože riskovat, že zrovna ta moje zářivka/ výbojka odešla opravdu po půl/jednom roce a tudíž tam nebudu mít UV je zbytečný, takže když nemám možnost to překontrolovat, je lepší to radši obměnit ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny