Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Určení pohlaví žabek

No pokud se krmí octomilkami, stačí dát někam do terária misku s kolečkem banánu a octomilky se odsud nehnou. Žáby pak zjistí, že je tam žrádlo a naučí se tam chodit.
Co se týče těch úhynu "bez udání důvodu", napadlo mě ještě, jestli nemůže být problém právě ve stravě. Ze začátku, když jsem s pralesničkami neměla vůbec žádnou zkušenost, jsem krmila octomilkami a měla jsem s tím problémy. Mladé žabky nerostly, byly podražené, sem tam nějaká chcípla...některé druhy prakticky nejsou na octomilkách schopné se nějak smysluplně množit. Jsou chovatelé, kteří octomilkami krmí běžně a tvrdí, že jim to tak dlouhodobě funguje, u mě ale přišla změna k lepšímu, až když jsem začala krmit mikrocvrčky. Octomilky zkrátka nejsou, nerozdíl od mikráčů, moc výživné krmení. Důležité jsou samozřejmě vitaminy, bez těch to taky moc nejde, ale to snad víte...
Co se týče toho krmení ve vekém prostoru, tak jsou pralesničky kupodivu schopné se leccos naučit a pochopit. Stačí jen, aby v tom byl trochu nějaký řád, tzn. třeba krmit po narosení. Žáby, které mám ve velké vitríně, mám naučené, že kdykoliv během dne narosím, seběhnou se vždy na stejném místě, kde jim sypu krmení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...