Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochočení laboratorní myši

Dobrý den, asi tady na terarijní poradně budu vypadat jak blbec, ale já jiná fóra ani pořádně neznám :-) Pořídila jsem si tři laboratorní myši. Potřebuji holata pro své terarijní zvířata. Jedna samice je v pokročilé březosti a tak jsem jednu samici a samce dala do místnosti pro zvířata a tuhle březí jsem dala do bytu zvlášť, ab měla klid a teplo na které byla zvyklá ve zverimexu. Napadlo mě, že bych si jí tu už mohla nechat a zkusit ochočit. Po odebrání holat bych k ní na pár dní dala samce a jinak by byla doma. Myslíte, že se dá ještě ochočit? Jsou jí podle mě tak 3 měsíce. A nebude trpět když bude sama když je to společenské zvíře? Nebo, že bych u ní nechala jedno hole a modlila se, aby to byla samička? Mám strach, že při mém štěstí to bude samec a já ho nakonec budu muset zabít, protože by mi tu byl k ničemu a ještě by smrděl. Děkuji Vám z názor :-)

loading...
Předmět Autor Datum
Záleží na tom, co od té myši čekáš a jakou ta myš má vlastné povahu. Pokud to je nějaká vyjančenka,…
Aurifer 06.02.2014 18:54
Aurifer
Je v pohodě, ale protože je to už taková ta hruška, nechci jí zbytečně stresovat, aby mi ty malý pak…
myska 211 06.02.2014 19:26
myska 211
protože když jsem si šla do zverimexu pro myš, většinou mi řekli, že jsou ještě malý, proto nepoznaj… poslední
Aurifer 07.02.2014 14:40
Aurifer

Záleží na tom, co od té myši čekáš a jakou ta myš má vlastné povahu. Pokud to je nějaká vyjančenka, tak si od ochočení nic neslibuj. Pokud to je normální klidná myš, tak asi půjde dát ochočit do té míry, aby normálně seděla na ruce atd. Ono při vlídném přístupu a dostatku kontaktu se takhle i běžné krmné myši ochočí normálně. Ale určitě bude lepší ty myši mít aspoň 2, jedné samotné by bylo smutno. Jinak pohlaví holat se dá poznat už hned po narození, stejně jako u potkanů.

Je v pohodě, ale protože je to už taková ta hruška, nechci jí zbytečně stresovat, aby mi ty malý pak nepožrala. Když otevřu klec, tak přiběhne, proto je mi líto jí dávat k ostatním. O tom pohlaví jsem to nevěděla, nikdy jsem to u nich nezkoumala, protože když jsem si šla do zverimexu pro myš, většinou mi řekli, že jsou ještě malý, proto nepoznaj pohlaví. Tak jsem to u těch holat nezkoumala :-D Je to jako u dospělých? Že samci maj ty orgány dál než samice?

protože když jsem si šla do zverimexu pro myš, většinou mi řekli, že jsou ještě malý, proto nepoznaj pohlaví.

To, že to nepoznají ve zverimexu (což není nic neobvyklého :-)) neznamená, že to nejde...je to stejné jako u holat potkanů, obrázky novorozených potkaních mláďat si vygoogli, na netu je jich plno. U myších holat je to stejné, akorát vzhledem k menší velikosti to chce lepší oči.

jinak ksdyž si nebudeš stejně jistá, tak jí těch holat prostě nech víc (možná i z toho důvodu, kdyby nějaké zašlápla nebo exlo) a přebytečná pak použij k dalšímu chovu. Pokud se u kojící myši nechá málo mláďat, tak pak jsou většinou pěkná i do chovu, protože měla hodně mléka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...