Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vivarium - rady, tipy

Dobrý den,

Rozhodl jsem se, že bych si mohl pořídit Vivarium. Jednalo by se o "velkou" stavbu 100x120x60 (š.v.h.) . Jde mi třeba o to, jak by jste mi mohly poradit s osvětlením? Nevím zda tam dát jen zářivkové trubice, nebo jen výhřevné bodovky? Někde jsem četl, že UV záření neprojde přes sklo. Tak že bych musel mít vivarium bez stropu nebo mít osvětlení těsně pod horním sklem. Tak se rozmýšlím mezi otevíracími dveřmi nebo zašupovacími. Víc by se mi líbily ty oevírací ale zase mi jde o to, že bych chtěl mít ve vivariu mlhu a rosení a tak se bojím, že by mi případná mlha unikala ven a nebo že by škvírami unikala. JAký na to máte názor? Také jsem přemýělel o vodopádu s malou vodní nádrží, která by byla v pohledovém rohu. Tak že si mi zase jedná o to, aby se dala voda co nejlépe vyměnit. Mám řešit nějakou výpusť na dně paludaria?
čeho se tak nejvíce bojím je vlhkost a případná plíseň. I když tam bude větrací mřížka dole i nahoře, tak by mne to zajímalo jak to v takovém vivariu funguje. Chtěl bych tam mít spoustu kytek a mechu aby to opravdu vypadalo co nejlépe a věrohodně.

Ve vivariu, bych chtěl chovat pralesničky ale také jsem přemýšlel nad Listovnicí červenookou. Mohl bych tyto druhy chovat ve společném vivariu? A jak je to se žabkami a soužití s rybkami? V tom malém "jezírku" bych chtěl mít také párek nějakých malých ryb. A od toho se také odvíjí, jak řešit filtraci vody? Nechtěl bych tam mít ten klasický vodní filtr aby tam šel vidět. Je toho hodně co nevím a na internetu se toho také moc najít nedá. Budu proto rád za Vaše připadné názory. děkuji

Předmět Autor Datum
www.paludarium.wz.cz tuhle stránku si projdi, fakt moc dobrá. poslední
ojgndflj 07.02.2014 14:59
ojgndflj

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru