Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem červotoči v terárku

Dobrý den,
mám takový problém s větví v teráriu. Chci pořídit leguána, tak jsem začala stavět velké terárium. V umělé skále je zabudovaná větev, přes metr dlouhá a asi deset cm tlustá. Řezala jsem ji v mínusových teplotách. Doma se ve větvi probudili nějací brouci asi a žerou větev zevnitř. Prostě to vypadá tak, že ze dvou dírek každý den vypadnou dvě hrsti pilin. Poraďte prosím někdo, co stím. Větev už je zabudovaná a nejde vyměnit. Dočetla jsem se, že jí mám pořádně prolít savem, které časem úplně vyprchá a budoucímu legošovi se nic nestane. Savo ale vůbec nezabralo.
Budu vděčná za každou radu, ať mi ty ludry tu větev nesežerou.
Děkuju Verča

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hmyzaky (at uz je to jakykoli druh) bych za techto podminek nechala tam kde jsou. Legovi nic neudela…
JaBula 25.02.2014 19:41
JaBula
Já mám právě strach, že tu větev fakt prožerou zevnitř. Ty dírky mají asi půl centimetru. Nevím, co…
Verča... 26.02.2014 07:08
Verča...
Chtelo by to entomologa, ale pokud ma vstupni otvor pul cm, tak to evidentne larva "neceho" bude (te…
JaBula 26.02.2014 09:33
JaBula
Ta větev je základ toho pozadí, celé to na ní drží. Takže myslíte, že nechat tak? Nechat vykuklit a… poslední
Verča... 26.02.2014 12:22
Verča...

Hmyzaky (at uz je to jakykoli druh) bych za techto podminek nechala tam kde jsou. Legovi nic neudelaji, vetev celou snad taky neprozerou a mnozit se v terarku s nejvetsi pravdepodobnosti taky nebudou.
Mimochodem - jaky prumer maji ty dirky? Dve hrsti pilin na cervotoce (coz je pidibrouk) opravdu nevypadaji.

Já mám právě strach, že tu větev fakt prožerou zevnitř. Ty dírky mají asi půl centimetru. Nevím, co to tam bydlí za potvoru, ale těch pilin, co znich denně vypadne je opravdu hodně. Nevím, jestli je můžu vyhubit nějakým prostředkem proti hmyzu, aby to potom neschytal leguán. Není možné je třeba nějak udusit? Třeba obalit větev do nějaké folie? Pokusila jsem se zadělat tu díru vazelinou, ale vedle si provrtal nový otvor. Doufám, že to není nějaká larva něčeho, co mi pak zamoří celej obyvák. Nesetkali jste se někdo s takovým problémem ve svém terárku?

Chtelo by to entomologa, ale pokud ma vstupni otvor pul cm, tak to evidentne larva "neceho" bude (tesarik, piloritka, ale cervotoc urcite ne). Dobra zprava je, ze jakmile to zvire dospeje a zakukli se, vyleze z vetve ven a nejspis driv nebo pozdeji uhyne bez toho, aby se rozmnozilo v terarku nebo v byte.
Co ze je to vlastne za drevo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru