Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem topeni + termostat

dobrý den, stavím pro cenchrii terarium OSB 120x60x60 cm a poterboval bych poradit od vas cim topit a jak regulovat..
ma predstava je takovato - terarium budu udrzovat cca 60-70% vlhkosti denne,obden..na zdroj vlhkosti budu pouzivat klasicky kobercovy mech z lesa,ktery bude,jako cele terarium pokryte,na raseline v asi 1/3 obsahu spodku (zalezi,na jak velky mech narazim)..jako topeni bych chtel pouzit topny kabel,ktery by byl zasazen do polystyrenu a umisten na dne pod mechem,ktery bych rosil a teplotou by vznikala vlhkost + topna zarovka v jine casti teraria..
zde sam si moc nevim rady,zda-li je tento vyber topeni (nebo varianta topna folie) a vytvareni vlhkosti vhodny..bohuzel nikdy sem topny kabel nemel v ruce a tak nevim,jakou wataz pouzit,abych spolu s zarovkou v terarku udrzoval cca 28 stupnu uvnitr ve dne a v noci aby teplota neklesla pod 21 stupnu (zarovka by byla zavesena nad plosnym kamenem,ktery by vyhrivala na lokalni ohrev hada v pripade jeho potreby)..
a dale potom jaky presne termostat vybrat,aby me snimal a reguloval jak teplotu ve dne a jednak i v noci (na mnou nastavitelnou maximalni a minimalni teplotu ve dne a v noci) a tim spinal a vypinal topny kabel,ktery by pak mel v noci zaridit sam bez zarovky vyhrev terarka nad zminenych 21 stupnu..?
v nejakem topiku tu je zminena stranka http://www.morel.snadno.eu/Termostaty-a-regulacia. html tam by asi urcite sel vybrat konkretni typ pro me potreby,ale me technicke vedomosti jsou male a se zapojenim by mi urcite nekdo znaly pomohl, anebo nekde jinde na internetu,kde by byl levnejsi termostat..

dekuji za vase rady

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny