Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleoni slecna je mozna slepa

dobrý den, byl by tu někdo kdo poradi? máme doma dva chameleony (pár). kupovali jsme je na burze a vše bylo naprosto ideální. ted jsme si ale všimli, že samička nejí, nepije a celkem se chova dost zvlástne. vůbec nereaguje na pohyb rukou a když uz se hybe tak tape do neznáma. muze to byt spatnym UVB mame reptiglo 5. měli jsme stejný typ i u předchozího chamika a ten zil 5 let a vše bylo v pořádku, i tento sameček je vitální. tak nevíme..děkuji

Předmět Autor Datum
To je máte v teráriu pohromadě? Popište podmínky chovu a vložte fotku zvířete a terária.
cejna 06.03.2014 07:37
cejna
Vím, že by to asi nebylo dobré, ale přesto se zeptám, mám v plánu pořídit celkem velké tero 110x160x…
Honey55 06.03.2014 07:53
Honey55
Reptiglo 5 vám chamekeona neoslepí. I když jako slepota to trochu zní, jen těžko říct, co ji způsobi…
lillek 06.03.2014 09:17
lillek
ano zatím je mame pohromad, nez se koupi ještě jedno terárium, zatím jsou ještě maly ale i tak pujdo…
tonda.r 06.03.2014 15:47
tonda.r
Málo slabších větví, zavětvit. Za tuhle jednu absolutně nepraktickou exuteru jsi mohl mít tgak asi č…
naden 06.03.2014 16:46
naden
Můžu se zeptat, kde se dají sehnat za rozumné peníze (tzn. 1/4 oproti exo terra, podle příspěvku výš…
zln 10.03.2014 13:20
zln
Vyrobit z OSB ;-) poslední
Scarecrow 10.03.2014 13:21
Scarecrow
Zdeček jí nikam nemáčejte, to pro ni musí bejt děs. Já teda viděla pít i slepýho chameleona, ale pok…
lillek 06.03.2014 16:58
lillek

Vím, že by to asi nebylo dobré, ale přesto se zeptám, mám v plánu pořídit celkem velké tero 110x160x80 (vxšxh), je možné v něm mít páreček chameleonů jem.?..nebo by bylo lepší to přepažit a v případě jen páření je pustit k sobě?..v případě přepažení to provést např. dřevěnou deskou, aby na sebe neviděli, nebo může být sklo?

Reptiglo 5 vám chamekeona neoslepí. I když jako slepota to trochu zní, jen těžko říct, co ji způsobilo. Každopádně pokud slepá je, nebude to už mít dlouhýho trvání.

@Honey55: Přepaž to tak, aby na sebe vůbec neviděli, ušetříš si dost starostí..

ano zatím je mame pohromad, nez se koupi ještě jedno terárium, zatím jsou ještě maly ale i tak pujdou od sebe (teda jestli to s malou nejak vyresime. jak nevidi tak ani nepije, tak ji namáčíme zadeček do vody aby se nedehydratovala zcela.akorat s tom krmenim je to hrsi, cpát ji cvrcky do krku nam prijde drasticke. prikladam nejake ty fotky (nejsou moc kvalitni, ale alespoň něco)

Můžu se zeptat, kde se dají sehnat za rozumné peníze (tzn. 1/4 oproti exo terra, podle příspěvku výše) vyhovující terária? Budu vděčný za odkaz. Teď pro mládě mám taky terárium exoterra, ale během krátké doby pro něj plánuji zařizovat větší. Díky

Zdeček jí nikam nemáčejte, to pro ni musí bejt děs. Já teda viděla pít i slepýho chameleona, ale pokud si jste jistý, že se fakt není schopná napít, tak jí spíš dávejte kapku (stačí klidně jedna, jemeňáci pijou málo) rovnou do tlamky. A krmení násilím.. no, popravdě, pokud je fakt slepá, tak by bylo milosrdnější ji utratit. Museli byste ji fakt krmit ručně, což je pro chameleona fakt velkej stres a patrně by to v důsledku toho stejně brzy zabalila..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru