Předmět Autor Datum
Dřív jsem to taky používal. Do květináče jsem vyvrtal díru a přišrouboval jsem to k desce. Dneska je…
Zdoter 12.03.2014 17:28
Zdoter
Bude to tera pre užovky a bojim sa ze sa popalia...
Komediant1842 12.03.2014 17:31
Komediant1842
Květináč tomu stejně nezabrání. Když bude chtít tak si vleze mezi květináč a žárovku a je to stejný.…
Zdoter 12.03.2014 17:37
Zdoter
Z vlastní zkušenosti (tera mam taky z OSB) vyvrtám do květináče vždy vedle díry na kabel jednu menší… poslední
Jeef 12.03.2014 18:58
Jeef

Dřív jsem to taky používal. Do květináče jsem vyvrtal díru a přišrouboval jsem to k desce. Dneska jedu jen čistě na objímky. Tu přišroubuju k horní/ boční desce, aby to nevyselo jen na kabelu. Možná se mi to zdá, ale od doby co nepoužívám květináče mi přestali tak často praskat žárovky. Když nechci, aby žárovka nesvítila do pokoje, dám před ní kousek kůry nebo něčeho podobného. Ale i od toho jsem upustil a nechávám jen žárovky. Je to rychlejší a méně pracné a zvířatům je to úplně jedno :-)

Květináč tomu stejně nezabrání. Když bude chtít tak si vleze mezi květináč a žárovku a je to stejný. Nehledě na to, že když tam bude ten květináč lépe se jí tam poleze a bude to brát jako úkryt. Já mám holé žárovky/ halogeny jak u hadů tak u ještěrů. Je to jen můj názor a osobní zkušenost, tak to neber jako svatou pravdu, ale mě se ještě nikdy nestalo, aby se mi cokoliv o žárovku popálilo a nebo mě jí had rozbil. Neříkám, že se to nemůže stát!! Jen mým zvířatům se to nikdy nestalo.

Z vlastní zkušenosti (tera mam taky z OSB) vyvrtám do květináče vždy vedle díry na kabel jednu menší díru na řetízek. Pak provrtám díru do stropu terária, zas podle velikosti řetízku a protáhnu řetízek každkou stranu do jedné díry. Řetězy pak upevním tak že skrz prví a poslední oko řetězu (v květináči a na vnější straně stropu terária) protáhnu hřebík který to jakoby drží tím že se řetěz nemůže provléknout zpět. A do květináče dám klasický síto vystřižený od sítka na mouku jen tak aby drželo, had zjistí že se tam nedostane a nebude to zkoušet. Toto mi uneslo i mého 7kg těžkého hroznýše když večer prolézal terárium, i když jsem se obával aby to pod tou váhou vydrželo, ale drží to nyní už tři roky ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru