Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prosím o radu popálení kuže u uzovky

Tak s halogenem u regiusek jsem fakt nepočítal, to holt svinstvo je, pokud se zvíře může dostat až k tomu, ale právě proto mě to jako varianta skutečně nenapadlo. Já je používal jen u velkých zvířat (varani, tmavky), u malých zvířat používám stále klasické žárovky. S rosením vyjma podpory páření v konkrétní období (mám na mysli adultní, připravené kusy a cílenou reprodukci) u regin fakt nesouhlasím. To terárium mi pro regiusky navíc přijde nepraktické a to nejen rozměry, resp. tvarem, výškou. Dost dobře si ani nedovedu představit při těch větracích plochách, co tam máte, dostatečné vytápění, byť tou čtyřicítkou. Neberte to ve zlém, teplotu jsem tam neměřil, nevím jestli je to terárium umístěno kupříkladu v místnosti, kde je jinak standartně 25C a tudíž 40W při takovém odvětrávání postačuje, ale kdybych to aplikoval u sebe doma, tak by ten ohřev rozhodně nestačil (a to nemám v místnostech s terárii 20°C)a ztěžka by bylo pod výhřevným zdrojem na podlaze, resp. ve výši hřbetu zvířete okolo 32-35°C. Při správném vytápění by tam měl být ten topný kámen zbytečný (o jeho vhodnosti pro hady vyjma opravdu velké exempláře, kde se to řeší topnými deskami, mám obdobně jako u želv taky svoje pochybnosti). Od jisté doby naopak větrací plochy omezuji, jelikož ty předimenzované větračky působí pouze průvan, většina tepla je odvedena bleskem ven a terárium, které by měla bez potíží vytopit třeba pětadvacítka pak není schopná vytopit ani 60W žárovka. V minulosti jsem to dovedl k takové dokonalosti, že mi při jednom takovém pokusování praskla celá skleněná zadní stěna, přičemž terárium mělo rozměry cca 60 x 35 x 35 (předimenzované větrání).
Ty štěpky nejsou taky žádný zázrak, plesnivějí také, ne že ne(oproti tvrzení prodejce). Navíc nacucané štěpky, nebo alespoň ty, co jsem používal od různých prodejců nikterak nezvětšují svoje rozměry, působí uhlazeně, čistě, ale přitom jsou vlhké, prochcané. Už se mi na nich povedlo vypěstovat i nějaké houby (něco na styl těch, co lezou občas z některých várek lignocelu). Daleko raději používám hobliny, protože je to na nich alespoň vidět.
K ošetření se nevyjádřím, já s takovými záležitostmi jezdím na veterinu. Ranhojičství se až na určité banální věci už nevěnuji, veterinář nejsem a pokusování mě už stálo dost a nešlo jen o peníze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny