Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon spí s hlavou nahoru

Zdravim,

před pár dny (4dny) jsem spozoroval, že můj chameleon(1 rok) změnil polohu spánku. Vždy spal na větvy, celý položený a hlavu opřenou o přední tlapky.. (cca rok takhle spal) Teď ovšem změnil pozici a spí s hlavou vzhůru a neleží, ale větinou stojí. Dnes to začal dělat u přes den.
Chci se zeptat jestli je to něco, čemu mam věnovat pozornost. Myslel jsem, že by se třeba chladil nebo tak něco. Má v terárku 25 stupňů. Ještě jsem pozoroval jeho oči, jestli je nemá nějaké zapadné, ale zdá se být celkově v pořádku.

PS: dneska si ještě nevzal cvrčka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechapu,proc porad nekdo resi spaci pozici chaneleonu. Nechte je proste spat,pokud nespi na zemi noz…
lillek 15.03.2014 22:00
lillek
špatně jsem se vyjádřil.. 25 má uplně dole kde je teploměr, pardon :) Jinak rozhodl jsem se ž ho nec… poslední
Tabutak 16.03.2014 01:20
Tabutak

Nechapu,proc porad nekdo resi spaci pozici chaneleonu. Nechte je proste spat,pokud nespi na zemi nozickama nahoru,tak bych z toho fakt nevyvzovala zadny zavery.

Ale ta teplota 25 stupnu stoji za diskuzi,to zase jo. To tam jako nema zadnej vyhrev,pod kterym by mel teplotu jako na primym slunci? Nebo je to udaj nekde z prostredka terarka,kde mate zrovna lipnutej teplomer? Pokud jo,tak je to udaj uplne knicemu. Dulezity je,na kolik se ten cham muze maximalne vyhrat. Pokud to terarko pak ma vhodny rozmery a vetrani,tak se tam porebnej gradient nejak prirozene vytvori. Ale pokud je 25 maximum,tak chameleon nemuze dlouhodobe fungovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru