Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský - UVB Zářivka

Dobrý den,
doma mám 5 měsíčního chamíka a chci se zeptat na UVB světlo. Já používám zářivku - Repti-Glo 10.0, svítím mu 4 hodiny denně (12:00-16:00).
Tak se chci zeptat jestli používám správnou zářivku a jestli mu nemám svítit delší dobu?
děkuji za odpověď
[mod]Změna předmětu, původně: Chameleon Jemenský - UVB Zářivka (cejna)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechapu,co je to s tim svicenim ted za modu,vypinat UVB. Jako by slunce po ctyreh hodkach zalezlo za…
lillek 17.03.2014 20:32
lillek
No...parkrát jsem se už setkala s argumentem, že by platili moc za elektřinu (teda kromě obligátního… poslední
Réza 17.03.2014 21:54
Réza

Nechapu,co je to s tim svicenim ted za modu,vypinat UVB. Jako by slunce po ctyreh hodkach zalezlo za kopec. Nehlede na to,ze chameleoni,agamy apod. musej bejt fakt nadseny ze svetelnejch podminek,ktery jim vytvori samotna zluta zarovka (nedelam si iluze,ze se pam necim dosvecuje).

No...parkrát jsem se už setkala s argumentem, že by platili moc za elektřinu (teda kromě obligátního argumentu, že pani v prodejně říkala...), tak mu zapnou úvéčko na pár hodin denně a to samý případně s výhřevem. Zřejmě se jim víc vyplatí koupit pak novýho chameleona, až tamten chcípne kvůli nevhodným podmínkám... Moc tenhle přístup k živejm tvorům, kde jde hlavně o to, aby to moc nestálo a aby to zvíře nějak vydrželo, než aby bylo 100% zdravý a mělo všechno potřebný, nechápu...
Další věc, kterou nechápu je, že se lidi spolehnou na radu prodavačky ze zverimexu...místo toho, aby z vlastní iniciativy četli a dozvěděli se sami co nejvíc informací.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru