Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kříženec čolka a žebrovníka

Dobrý den,
Chovám žebrovníka a mám menší problém. Měl jsem jednoho mladého žebrovníka (velikost cca 9cm) a po nějaké době jsem mu chtěl pořídit společnost. Žebrovníka nikde neměli a tak po několika dotazech jsem pořídil čolka východního (cca 8cm). Za týden se ti dva poprali a čolek mi skoro překousl žebrovníka na dvě půlky. Dal jsem tedy čolka do jiného akvária a po asi měsíci začal mladý žebrovník klást vajíčka. Odhadem jich nakladl 260. Vajíčka jsem v akváriu nechal, protože jsem o více než 200 žebrovníků nestál (hlavně jsem na ně neměl prostor). Druhý den od kladení žebrovníka umřel a z vajíček se vylíhly jen 3 larvi. A nevím jestli, ty larvy nejsou kříženci. Od zakoupení uběhlo do doby kladení 3 měsíce. Larvy vypadají spíše jako larvy čolka východního než žebrovníka. A chtěl jsem se zeptat ještě na jednu věc. Dnes jsem čistil akvárium a předělal ho spíše z akvária na mokřad (paludárium s menším vodním sloupcem). Larvy mám jinde ale, nevím jestli bude cca 10cm vody stačit. Akvárium má rozměry 60x30x30 a je tam i dost úkrytů.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Az se ti podari krizenci colka a zebrovnika vyse popsanym zpusobem, zkus se prihlasit o nobelovku...…
boa.constrictor 19.03.2014 15:01
boa.constrictor
Děkuji za odpověď, ale od čolka ta vajíčka být nemůžou. Čolka jsem přemístil a po měsíci jsem si vši…
akvarista terarista 19.03.2014 19:56
akvarista terarista
1) Colek vychodni a zebrovnik maji dost odlisne parici ritualy na to aby doslo k navedeni a prijmuti…
navay 19.03.2014 23:21
navay
Foto bohužel nemám, ale žebrovník vypadal jako žebrovník (měl vysoko posazené oči, barvu šedou s mra… poslední
akvarista terarista 20.03.2014 07:15
akvarista terarista

Děkuji za odpověď, ale od čolka ta vajíčka být nemůžou. Čolka jsem přemístil a po měsíci jsem si všimnul vajíček na rostlině, na kterou koukám den co den. A později jsem si všimnul nového zhluku vajíček od kterého zrovna odplouval žebrovník. Čolek byl už dlouho v jiném akváriu.

1) Colek vychodni a zebrovnik maji dost odlisne parici ritualy na to aby doslo k navedeni a prijmuti spermatoforu.
2) Jak mohl mensi 8 cm velky colek skoro prekousnout na pul vetsiho 9 cm zebrovnika?
3) Jak muze (pravdepodobne nedospela) 9 cm samice zebrovnika klast vejce?

To co a jakym zpusobem popisujete je tedy dost nepravdepodobne... Nebyl ten zebrovnik taky nahodou colek vychodni? Mate fotky tech zvirat a larev?

Foto bohužel nemám, ale žebrovník vypadal jako žebrovník (měl vysoko posazené oči, barvu šedou s mramorováním, ''oranžové boule na bocích'' ale přestože jsem ho krmil dost, byl docela hubený, sežral skoro půlku kostky mražených patentek denně a víc už nechtěl) a čolek vypadal a pořád vypadá jako čolek východní (černé tělo a červené břicho). Protože byl žebrovník hubený, vešel se čolkovi do tlamy a při krmení se poprali. Dávku krmení jsem zdvojnásobil a i tak se poprali. Larvy jsou celé černé jenom kolem tlamky jsou bílé nebo spíše průhledné. Ale taky jsem se divil, když byly v akváriu vajíčka a divil jsem se ještě víc, když byly v akváriu larvy. Jestliže říkáte že je nepravděpodobné křížit čolka a žebrovníka tak vám budu věřit. Napíšu co se z těch larev nakonec vyklubalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru