Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Užovka červená - Chování..

Dobrý den.Mám Užovku Červenou stáří 1,5 roku a zhruba 80 cm dlouhá.Mám problém s tím ,že vůbec neleze na slunko(Pod lampu s UV).Přes noc občas leze a úřes den je furt schovaná.Terárium je 120 délka,50 výška,30 hloubka.Žije v něm jen ona.Je to samička.Krmil jsem ji po týdnu (rada ve zverimexu).Potom jsem se na netu dočetl ,že had po 1 roce by měl jíst jednou za 14-20 dní.Nyní je to 10 dní co had nejedl a de vidět ,že potravu hledá.Číhá na haluzích,či v kůře kde mu leze ven jen hlava.Ale psali ,tam a v každém zverimexu jsem to viděl ,že had je přes den aspoň chvíli na slunku.Byl to jak hroznýš,tak i užovka.Ten můj na slunko ještě ani nešel.Mám pocit že kvůli tomu i blbě tráví...
Hada jsem si vzal od chovatele zadarmo s toho důvodu ,že měl po matce frakturu páteře.V mládí to šlo vidět hodně,ale teď už ani ne.Může to být i tím ?Nejsem žádný velký chovatel jen ho mám jako normální člověk jako mazlíčka.Takže se omlouvám jestli jsem tu napsal nějakou blbost.Jinak had není vůbec agresivní a žere malé myši.
Děkuji za případné odpovědi,rady ...
[mod]Změna předmětu, původně: Užovka Červená - Chování.. (cejna)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Guttka UV nepotřebuje, spíše normální výhřevnou žárovku. Ani mé pod výhřev moc nelezou, had si najde…
Taria 19.03.2014 10:05
Taria
Takže jí nemusím kupovat žárovku s UV ? (divné na obalu je přímo daná užovka.Je to 25W.Měl bych jeět…
LSlonk02 19.03.2014 10:37
LSlonk02
Dvě by i mohly být. Ale nepořizuj samce. Já u užovek mám normální žárovku z elektra za pár kaček, sí… poslední
Taria 19.03.2014 11:31
Taria

Guttka UV nepotřebuje, spíše normální výhřevnou žárovku. Ani mé pod výhřev moc nelezou, had si najde místo, kde je mu nejlépe. A fraktura páteře, jestli myslíš něco jako bulky a podobně nijak moc hadovo chování neovlivní, sama mám takového zmetka. Jen do chovu ji v žádném případě nedávej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru