Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje vodní želva přestala přijímat potravu....

Zdravím,
Mám už přes 5 let vodní želvu nádhernou ( je ale starší, pořídila jsem ji už velkou)
Vždy měla apetit, celou noc dělala rámus a především velice ráda baštila... A najednou jako když utne. Je apatická, moc pohybů neudělá, přivírá oči a možná je má trochu kalné..( možná proto, že nevím jestli už blbnu, jak jsem zoufalá) Krmila jsem ji pravidelně granulemi, sušenými garnátky a gamarusi, sušeným vyuzeným masem, sem tam játro, nebo kuřecí maso, salát, rajčátka a jednou za čas vajíčko na tvrdo na lepší krunýř.... Všechno vždy sežrala bez problémů, teď vše nechá, jen si k tomu čichne. Samo sebou na ni svítím a do vody přidávám doplňkovou stravu v kapkách ( vitamíny) Teplota v pokoji je kolem 25 stupňů a vodu měním každý den. Pokud někoho napadá, co by jí mohlo být, prosím poraďte... Založila jsem kvuli tomu i skupinu : 363705183768930

Předmět Autor Datum
Zdravim Ta potrava co uvadis je hruza kde jsou ryby, sneci, zizaly??? Dalsi vec co nechapu proc meni…
honza09 jinde 20.03.2014 08:10
honza09 jinde
Vôbec by som sa nedivil, keby pri tej potrave korytnačka končila svoju pozemskú púť... Ako už bolo p…
miro293 20.03.2014 10:22
miro293
krmím i červy, šneci v létě a ryby taky... Víte, když zvíře, na kterém vám hodně záleží hladoví, je…
drakalazur 20.03.2014 21:16
drakalazur
Co tahle zajistit adekvátní potravu na každý den ?! O filtraci jste zřejmě neslyšela, že ano ? Dobře…
reptile 20.03.2014 21:26
reptile
místo toho abyste tu napsala teploty a pod. tak se raději čertíte když někdo napíše něco se vám nelí…
honza09 20.03.2014 21:31
honza09
Je to venkovní želva... třičtvrtě roku je venku ve velkém jezírku kde je pravidelně dokrmována. Je d…
drakalazur 20.03.2014 21:39
drakalazur
a ta teplota je vody nebo vzduchu nebo je to teplota výhřevného místa??? poslední
honza09 20.03.2014 21:47
honza09

Zdravim
Ta potrava co uvadis je hruza kde jsou ryby, sneci, zizaly??? Dalsi vec co nechapu proc menis vodu kazdy den ?? Pridej sem fotky zelvy, teploty vody a vzduchu a foto zelvarka. Treba na neco prijdeme.

krmím i červy, šneci v létě a ryby taky... Víte, když zvíře, na kterém vám hodně záleží hladoví, je vám jedno co sní... Prostě ho chcete vidět jíst... Proč ho měním každý den ? pane chytrý, když želva nepřijímá potravu, snažím se jí krmit každý den a přemluvit ji aby něco snědla, takže se voda kazí a to způsobuje střevní problémy, navíc maso po pár hodinách začne páchnout a kazit se, nenechám tu vodu hnít... Myslela jsem, že dávat do do poradny je dobrý nápad... očividně ne, protože se mi tu solidního jednání nedostalo. Nejsem profesionál, ale vím co mojí želvě chutná a vím v čem jsou vitamíny.. Než budete odsuzovat tak se prve zeptejte, uvedenou potravu krmím.. Je to zdravé, příručkách je to také psané, tak nevím proč je to podle vás ,,hrůza''

místo toho abyste tu napsala teploty a pod. tak se raději čertíte když někdo napíše něco se vám nelíbí. Tak se nerozčilujte a přidejte fotky a doplňte údaje o chovu a snad želvě pomůžeme.

A když napíšete že krmíte tímhle tak se nedivte, že píšeme že je to hrůza:

Krmila jsem ji pravidelně granulemi, sušenými garnátky a gamarusi, sušeným vyuzeným masem, sem tam játro, nebo kuřecí maso, salát, rajčátka a jednou za čas vajíčko na tvrdo na lepší krunýř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru