Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Souboj samiček. Proč? (agama vousatá)

Ahoj, prosím, až tu dořešíte hlavní téma :-), poradil byste mi někdo s pářením dvou samic navzájem, pokud se někomu taky stalo?
Mám 2 samice, které za chvíli budou v podmínkách ve kterých žijou, 2 roky, takže v tom problém podle mě nebude, ale z čeho jsem dost zmatená, tak menší samice se "pářila" loni s tou větší, tak jsme si řekli, dobrá, menší samice je dominantní víc než ta větší, pak zimovaly, tak byl klid a teď asi posledních 14 dní obě od rána až do večera jednak lítaj po terárku jak zběsilý a jsou k nezastavení (každá podle svého, ne že by se naháněly, k soubojům kromě toho jejich páření u nich nikdy nedošlo) a před pár dny jsem se přistihla jak se "pářila" větší samice s malou. Je možný aby se pářily 2 samice navzájem? ::)
Vždy jsem četla že je jen ta jedna z nich dominantní, ale aby obě dvě navzájem, to ne :-|
Nedávno jsem byla u veterináře aby mi znova někdo potvrdil, že to jsou obě samice a bohužel mi řekl že to mi neřekne :-( Chtěla jsem na příští rok mít od té větší mláďata, tak mám pak v plánu koupit samce a nechci aby to dopadlo tak, že budu mít 2 nebo dokonce 3 samce, jelikož mě dost mate, že obě samice mají na zadních nohám póry který vypadají jako u samců ::)
Ve dvou letech prostě za nic sama nepoznám, co že to mám doma :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny