Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor - Obézní

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat je tento hroznýš na obrázku příliž tlustý?. Má jeden rok/cca 120cm.
Když ho poronám s hroznýšema na internetu tak má mnohem menší hlavu než ostatní, aspon se mi to tak zdá. Pokud se mi to vážně nezdá a je tlustější než by měl být, mám snížit přísun potravy? Dávám 2-3 potkany (200g jeden) cca každých 7 až 10 dní. Známej má taky hroznýše a říkal, že pokud mu dávám v jednom roce 2 potkany týdně tak musí být obézní on krmí svého 4 letého hroznýše jedním potkanem za měsíc. Tak nevím, já mám potkanů právě dost, protože si je chovám a nevím kam s nima tak se mu snažím dopřávat. Ovšem pokud ho tím teda spíš nelikviduju.

Díky za odpověd a přeji krásný zbytek dne.

Předmět Autor Datum
2-3 200g potkani týdně pro takového prcka je hodně, takhle jsem dával do kupy dospělého samce s podv… nový
Hroznak 31.03.2014 16:48
Hroznak
Díky za odpověd. Dobře prodloužím intervaly. Jinak jsem z Jeseníku - Okolí. Pokud by to někdo měl k… nový
Gacrak 31.03.2014 16:50
Gacrak
Ten hroznýš na obrázku není v žádném případě obézní. nový
hadilov1 31.03.2014 20:08
hadilov1
Tak je nenechávejte přerůstat dávejte mrazit třeba hola 2-3 denní. A teď z Jara bude hadů, že se jic… poslední
markuz- 01.04.2014 20:03
markuz-

2-3 200g potkani týdně pro takového prcka je hodně, takhle jsem dával do kupy dospělého samce s podváhou, ve vašem případě bych prodloužil intervaly na 14 dní s tím, že čas od času ho necháte vytrávit klidně ten měsíc. Nicméně obézní nevypadá, v růstu se jim může klidně trochu dopřát, bude z něj pak o to větší macík :-D
Krmení dospělých hadů(což čtyřletý je) je o něčem jiném, tam už ta energie nemá kam jít jinam než do špeku, tudíž ta obezita hrozí. Pokud máte nadbytek potkanů, podělte se v jaké části republiky bydlíte a on už se někdo z poradny určitě ozve :-)

Díky za odpověd. Dobře prodloužím intervaly.

Jinak jsem z Jeseníku - Okolí. Pokud by to někdo měl kousek budu rád za odběr, já už přemýšlím nad tím, že přebytek začnu vypouštět někam do pole. Nebo mrtvejma hnojit kompost :x: Taky mě napadlo si občas udělat pečínku na ohni, viděl sem někde článek o tom ja to lidé baští a prý je to docela dobrý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru