Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemocný chameleon

Milí kolegové,

zamyslete se prosím - a to hlavně v zájmu zvířat - nad tím, co teď napíšu. Opakovaně, ponejvíce na případěch chameleonů, sem napíše chovatel o problémech se zvířetem. Opakovaně se stane, že mu hned naložíte, ti největší hrdinové by hned dávali před držku (tohle internetové hrdinství je na další debatu), apod. Na což zadavatel opakovaně reaguje tím, že se sem už nevrátí. Vše je opakovaně. Ale pro vás. Pro něj je to poprvé a reakce je zbytečně ostrá.

Ve finále to totiž vede k tomu samému, jako tvrdit, že když si zakoupím zhuntované zvíře ve zverimexu, že jsem mu zachránil život. Ano, tomu jednomu možná ano, ale podpořil jsem tím huntování dalších zvířat, protože na jeho místo přijde další. Se stejnou logikou je potřeba přistupovat k řešení místních případů.

Spolkněte vlastní hněv i ješitnost a snažte se reagovat tak, aby zadavatel měl snahu problém vyřešit a něco si z toho odnesl a aby mu předcházel pro příště. Vaše reakce vedou k přesnému opaku.

Myslete na to v zájmu zvířat. Jinak bude brzy tahle Poradna k ničemu a bude to jen chat místních. Pak zbude jen vás pár, kteří chovají zvířata v odpovídajících podmínkách, ale obrovsky naroste množství těch špatně chovaných, kterým nikdo život nezachrání, protože jste zaplašili jejich majitele.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny