Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemocný chameleon

Zkusím to uvést na příkladu.

Přijedete do autoservisu, že .... cokoliv, to je jedno. A servisák na vás začne řvát, že jsi debil/kráva, ty lidi jsou dneska fakt idioti, sakra to neumíte vzít do ruky pár klíčů, to neslyšíte ten zvuk, to si na to auto nemůžete dávat pozor, atd.

Myslím, že to je velice vhodný příměr. On je v tom kovaný a je pro něj naprosto nepochopitelné, že to někdo nechápe nebo může nevidět/nepoznat.

Kdo chce, myslím, že si z toho může něco vzít a minimálně se nad tím zamyslet. Kdo má názor jediného spravedlivého a jeho ego hladí, že on odborník mohl spražit nějaké mudlu, tak prosím. Ale ať si potom nebere do úst, že to dělá pro dobro zvířat, můj názor je, že to vede k přesnému opaku.

A když ještě trochu odbočím - kdo jsi bez viny, první hoď kamenem. Někdo měl možná to štěstí (trošku na někoho mířím), ale odhaduji, že většina místních, včetně těch, kteří jsou nyní opravdu kapacitami, tak začínali s několika neúspěchy. A naopak jistě nezačínali tak, že si načetli a pak přinesli své první zvíře. Možná, kdyby se setkali s tímto přístupem, nikdy jsme je tu neměli.

solidus

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny