Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výška terárií pro chov terestrických hadů

40 pro mě nic moc neřeší. Respektive koukám na 65x50x40 a jednoznačně je minimálně horních 5cm, spíše bych řekl 10cm, absolutně nevyužitých. A u 100x50x50 si říkám, že 35 by to zvládlo taky úplně v poho. Zatím to vidím u obojeho na výšku 35cm, s tím se to myslím dám.

Něco mám - ne tedy vždy u těchto rozměrů - na panty na boku, něco na pantech dole a většinu na šoupačky.

Panty na boku mám u terárek na výšku a v nich ciliáty, Atherisky a P.baroni. Měl jsem tak i nějaké albolábry a myslím, že pro tyhle zvířata to vyhovuje, protože nevyráží ven. Akorát poblázněný lekavky baroni jo :)

Panty dole - na určitý druh manipulace dobrý, když je potřeba jen tak pootevřenými dvířky něco malého udělat, ale jinak bych to už tak moc nedoporučoval. Měl jsem tak arietánu cca 100cm a vystřelila mi hlavu ven do té škvíry a človek to za vršek těch dvířek drží, takže může dostat řachanec a nebo když se jen lekne, spadne mu to, pravděpodobně rozbije, had s sebou plácne směrek k tobě, no prostě nic moc. Už bych to tak neřešil. Pokud to máš jako spodní tero, tak zas při položení máš před sebou 40cm skla, taky nic moc ideál. Zas ale co má panty, dá se jednoduše zajistit nalepením takového toho zámku do lamino skříněk.

Šoupačky - původně jsem je moc nechtěl, ale nakonec asi nejlepší varianta. Snadno zajistitelná pomocí ohnutého drátu (absolutně to dostačovalo i KVS, ale mám uzamykatelnou místnost), nejméně náchylné na průser (některé panty se mi odlepily, ideální je použít "klavírový" pant, snad to píšu správně), možnost si hady korigovat z jedné a pak zavřít a z druhé strany. Nevýhoda např. u Cestastek, dostane se do kolejniček písek a hadi se při otevírání/zavírání mohou leknout a ony se pak tak rády sekaj do hlav :-)

Píšu takové ty zkušenosti nad rámec toho, co je asi každému jasné. Pěkně jsem se rozepsal :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny