Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výška terárií pro chov terestrických hadů

Proč by dobré držení na háčku mělo být podmínkou
Podmínkou to není, napsal jsem jejich "nevýhody" pro začínajícího chovatele, toť vše. A nasranej, rychlej, kolem sebe sekající had, co nedrží na háku (a u toho sistruruse je imho větší pravděpodobnost, že narazí na všechny tyto vlastnosti, větší než u cerastesky například) není zrovna ideál do začátku. Vogeláka jsem dal jen jako příklad jedné z "profláknutých" prvniček.
Pokud budeme srovnávat toxicitu a oprostíme se od zcela jistě pravdivého tvrzení, že je nejlepší nenechat se kousat od ničeho, tak musíme holt uznat, že u začátečníka je pravděpodonost chyby větší než u dlouholetého chovatele, takže podle mého názoru není od věci přemýšlet i nad následky. Legrace není skoro nic jedovatého (když nepočítám nějaké opistoglyfní paštičky, kde vám ani pomalu neoteče ruka), ale já osobně bych to raději risknul s ammodytkou než se sistrurákem.

Pokud řešíte, co by vás mohlo trefit, nepořizujte si jedovaté hady vůbec.
A sakra, to mám jako všechno prodat...? ::):.(:-D

A pokud se někomu líbí Sistrurus, nevím, proč by si měl kupovat stromové chřestýšovce.. :-/
Viz výše, byl to jen příklad "začátečnických" jedáků (i když v podstatě takový termín je nonsens). Znova opakuji, neříkám, že se sitrurákem se nedá začít, pokud se mu líbí, jiný druh nechce a má koule na to to zkusit, tak proč ne... Mě osobně se líbilo na začátku více druhů a vybral jsem si to, co mi z nich do začátku přišlo nejvhodnější i z hledisek, které vy tady neberete v potaz, ale každý má jiný názor a můj není "slovem božím".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny