Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor dopárování

Dobrý den,
prosím o pomoc a radu ohledně mého samce hroznýše. Dostal jsem ho od známého než dojel do zahraničí. Jediné co jsme daly dohromady je že letos v Únoru měl 5 let. Protože měří jenom jeden metr, rád bych se pokusil určit poddruh kvůli dopárování. Po dnešním vážení má 1010g při metrové délce . 45 subkaudálií , 245 ventrálií a pokud jsem dobře pochopil jak se počítají řady šupin tak jich je 88( svlečku jsem ohnul v půlce a počítal :D ). Pokud je to mix, což je dost pravděpodobné, s čím dopárovat ? Pokud se mě podaří sehnat podobně velkou samici mixáka, jak velká je pravděpodobnost , že se zachová velikost i u mláďat ?
Nebo doplnit čistou formou podle odhadu jak vznikl případný mix ? Tohle podle mě má smysl jen pokud by byl samec čistá forma , ale třeba mě někdo tuhle domněnku vyvrátí.

Pro zachování velikosti jsou fotky zde : Boa_constrictor

Díky Petr

loading...
Předmět Autor Datum
5 let a 1m? Nikdy s ničím nedopárovávat! To zvíře je buď nemocné nebo extrémně podtržené co se výživ…
Uroboros 12.04.2014 07:02
Uroboros
Děkuji za odpověď. Pohlaví byl jen můj odhad podle velikosti. Na samici mě to přišlo opravdu nemožné…
KuKlajs 12.04.2014 12:59
KuKlajs
Trpaslíci taky nevykazují žádné známky poškození.....Prostě máš malého hada....
strastav 12.04.2014 14:23
strastav
jeden metr je opravdu neodpovídající 5i letům
zeluco 12.04.2014 16:53
zeluco
Možná je to opravdu jen malý had, ale je rozdíl když se jako "trpaslík" narodí,nebo je to v důsledku…
KuKlajs 13.04.2014 14:41
KuKlajs
tak si ho nechej jako "mazlíka" a ničím ho nedopárovávej, to je celé...ono mixů je stejně všude dost…
Aurifer 13.04.2014 14:44
Aurifer
K tomuhle závěru mě víceméně navedla už první odpověď. Pak už mě spíš zajímala příčina extrémně malé… poslední
KuKlajs 13.04.2014 16:31
KuKlajs

5 let a 1m? Nikdy s ničím nedopárovávat! To zvíře je buď nemocné nebo extrémně podtržené co se výživy týká. Je to mixlík jak vyšitej a ještě bych skoro řekl, že to bude samice. Aspoň mi to tak přijde dle tvaru "zadku" a délky ocasu. Tohle fakt do chovu ne.

Děkuji za odpověď.
Pohlaví byl jen můj odhad podle velikosti. Na samici mě to přišlo opravdu nemožné. Žádné známky nemocí jsem si nevšiml. Žere naprosto bez problémů a ani se svlekem nikdy nebyl problém. Když jsem ho dostal tak mě taky nepřišel nějak vychrtlý nebo tak něco. Ani problémy s pohybem jsem nikdy nezpozoroval. Takže mě napadá jen že udání věku je špatné, ale za ten rok co ho mám vyrostl jen o pár cm. Pokud je opravdu podtržený, je možné že nevykazuje žádné známky poškození?

Možná je to opravdu jen malý had, ale je rozdíl když se jako "trpaslík" narodí,nebo je to v důsledku nevyhovujících podmínek, nedostatku stravy .... Takže i když mě had přijde naprosto v pořádku , nemůžu vyloučit ,že jeho velikost není důsledkem nějakého negativního působení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...