Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brachypelma albopilosa kokon

Tak jsou dvě možnosti:
1) Nechat ji ten kokon a pak z terária vybírat mladé. U tohoto způsobu se může dost věcí pokazit - kokon, může samice zničit (pokud nenajde vhodné místo v teráriu nebo i jen díky stresu - soused s vrtačkou, apod.), nebo v případě pár neoplozených vajíček a vysoké vlhkosti může celý kokon splesnivět...
Ale zase je nenáročný.

2) Nechat samici kokon cca týden - 14 dnů - tím se zajistí, že vajíčka, která samice nakladla a která jsou v okamžiku nakladení vlhká, se neslepí k sobě, protože samice kokon pravidelně obrací. Poté jí ho odebrat, umístit do prostornější plastové nádoby, do boků udělat větrací díry, na víko umístit zespodu dámskou vložku (ideálně neparfémovanou, pokud se ještě takové vyrábí), díky které budete udržovat vlhkost a současně se vám nebude v nádobě srážet voda.
Teplotu máte ok, i když bych se ji nebál trošku snížit.
Cca po 4 týdnech doporučuji kokon nastřihnout a otevřít. V té době tam budou zřejmě ještě jen vajíčka. Po dalších cca 2 týdnech byste měl pozorovat první pralarvy. Které se za další cca 2-4 týdnech svlečou do malého pavoučka.
U tohoto způsobu odchovu toho pro změnu může dost pokazit chovatel.

Pokud jste chovatel začátečník (a vzhledem k tomu, že se jedná o druh pavouka, který je v podstatě stejně neudatelný), doporučuji 1. způsob, tj. nechat kokon u samice. Až kokon otevře a vypustí mladé, pouze samici přendejte do jiného tera a z tohoto pak můžete v klidu vybírat mladé.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny