Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem alergie u morčat

prosimtebe, co to tu meleš? Ty si tady tahle pleskneš diagnózu a léčení u zvířete, které jsi ani neviděla, na základě něčeho napsaného a na základě toho, žes měla u svého zvířete nějaké příznaky nějak léčené. Jenže než se zvíře začne léčit, tak je nejdřív potřeba zjistit, co mu je a podle toho ho potom léčit. A řada potíží má podobné nebo stejné příznaky, ale léčba pokus-omyl na základě "možná to je něco" nadělá víc škody než užitku. takže se příště rači zdrž těhle vyřknutí diagnózy a léčby, bude to prospěšnější ;-) .

Pokud to ale bude alergie, tak musíte k veterináři, tak jak tak a to nejlépe, okamžitě. Musí dostat ATB (Borgal, Enrogal + probiotika a antibiotickou mastičku Panolog). Samo se z toho nedostane a pokud vám na morčátku záleží, tak mu snad pomůžete.
proč by morče na alergii mělo dostávat ATB ?! Alergie je reakce organismu na látku, která se "nelíbí" jeho imunitě a ta na ni reaguje nadměrným způsobem. A když se alergen odstraní, tak ve většině případů příznaky rychle zmizí, pokud se opravdu jedná o alergii. A netřeba zvířeti ještě rozesírat imunitu aplikací antibiotik, to by bylo jenom v případě, že by se k následkům alergie ještě přidružil silnější bakteriální zánět atd. Ale to je potom zase na zvážení veterináře, který to zvíře uvidí.

A pokud to není alergie a potíže přetrvají i po odstranění alergenu a zklidnění postižených míst, tak bude potřeba návštěva veterináře, který zvíře prohlédne a případně provede seškrab a rozbor z postižených míst. Protože krom plísně to mohou být i ektoparaziti atd, třeba svrab. A následná léčba se potom provede na základě rozhodnutí veterináře podle zjištěných výsledků.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny