Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem alergie u morčat

Není to žádný výkřik diagnozy, ale zkušenosti které jsem si v chovu za 7 let zažila. Myslím si, že každý má právo na vlastní názor a proto jsem tu zdělila moje podezření a také léčiva, jak je veterinářka léčila. U nás to bylo z toho důvodu, že na mladého skinníka kapla voda z napáječky, kde byl Acidomid. I když jsme alergen odstranili, věř mi, že to samo neodeznělo :) Morčátko bylo takové bez nálady a kůže byla velice citlivá a rudá. Sama veterinářka taky usoudila, že to je alergie právě na Acidomid. A atb bylo nezbytné. Nepamatuji si, ale je možné, že tam měl už nějaký zánět. Vy jste se již s alergií u morčat setkal?
Pokud se ale drbe, tak si podle mě nemyslím, že to bude alergie. A svrab se většinou projevuje jakoby "suchá kůže" a takové šupinky, tam zase nejsou stroupky...
Taky doporučuji kultivaci na plíseň. Veterinář udělá u skinníka stěr, nebo u chlupáče na postiženém místě vytrhne trs chlupů a dá vzorek na živnou půdu. Pokud se jedná o plíseň, tak do 7 dnů tam vyroste hezká plíseň, pokud ne, tak to plíseň není. Na plíseň jsou prý taky dobré koupele v Chytré houbě (Ecosin). Taky jsem teď měla jednoho staršího samečka na této kultivaci. Najednou mu začali vypadávat chlupy na zádech, je v kleci u samiček a všechny jsou zdravé. Veterinářka nám potvrdila (to co jsem si myslela už od začátku), že je to hormonálního původu. Test na plíseň byl negativní. Ale atb taky dostal, jelikož už měl na kůži infekci (nebo zánět, teď přesně nevím).
Tak se mějte krásně ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny