Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem alergie u morčat

Asi takhle- ono je hezké, že jsi zapálená začínající chovatelka. Ale než získáš potřebné zkušenosti, na základě kterých časem zjistíš, že ne všechno je tak černobílé jak to může vypadat, tak se prosím zdrž rad a vyřkávání diagnóz. Před rokem jsi se tu snažila odčervovat rosničky s cvrččími vajíčky v trusu.

U nás to bylo z toho důvodu, že na mladého skinníka kapla voda z napáječky, kde byl Acidomid.
:) Morčátko bylo takové bez nálady a kůže byla velice citlivá a rudá. Sama veterinářka taky usoudila, že to je alergie právě na Acidomid. A atb bylo nezbytné.
ta samá veterinářka, co ti doporučila odčervit ta cvrččí vajíčka? Potom by to moc nepřekvapilo. Pokud morčata pijí vodu s Acidomidem a potíže nemají, tak na něj ani nemají alergii. Ale Acidomid je koncentrát několika organických kyselin a pokud se dostane na citlivější kůži, která proti němu na rozdíl od sliznic trávicího traktu nemá přirozenou obrannou bariéru, tak ji dokáže slušně poleptat. Vím z vlastní zkušenosti. A na tom poleptaném místě se potom může rozjet bakteriální infekce, kterou už bude potřeba přeléčit. A s alergií to nemusí mít vůbec nic polečného, tož tak ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny