Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem alergie u morčat

Kdyby jste se věnovala chovu čistokrevných morčat jako já, tak by jste poznala sama, že to není žádný med. Nemám o mnoho více zkušeností s nemocemi, než jiní chovatelé, které znám. Navíc s mrtvičkou jsem se setkala jen u 3 morčátek, absces a císařský řez jsem zažila jen 1x, takže některé nemoci se ani neopakovali. Morčátka, především ta přešlechtěná jsou hodně náchylná. Tím jsem chtěla vyjádřit, že chov není tak snadný jak tu Aurifer tvrdí. Ostatně můžete sami napsat nějakému zkušenějšímu chovateli morčátek a on vám to jistě potvrdí.
A pokud by jsem byla podle vás, tak nezkušená, rozhodně by mě nevolali majitelé cizích morčat o pomoc co mají dělat se svým morčátkem, které se škrábe a má kolečkovité strupy, nebo má výtok z nosu, nebo když má průjem, nebo když mu slzí očko. A to jim poradíme co si myslíme, že to je a co by na to mohlo zabrat a pochopitelně je ještě pošleme k veterináři, aby to viděl i odborník a mohl naordinovat správné léky. Taky najít veterináře přes morčata je fakt docela dřina a bohužel jich je tu poskvrnu. Takže já jsem ráda, že už 7 let chodím k výborným a zkušeným veterinářům (i přes morčata), kteří mi vždycky pomůžou. Už nám zachránili při operaci nejedno zvířátko. Víte, docela se tu množí takové situace, kdy si lidi nerozvážně pořídí morčátko (či jiné zvíře) za symbolickou cenu či jen zadarmo a pak když příjde nějaké onemocnění, tak se ho raději zbaví (vyhodí ven, darují hadovi..) než aby museli platit za veterináře. Je to bohužel smutná realita se kterou se setkávám i na morčecí diskuzi. Jsou to většinou ti, co chtějí nejvíce ušetřit (a takovýto lidé se nenajdou jen u morčat, ale i u ostatních zvířat). Ono, je fakt, že jsem morčátko neviděla (i fotka by pomohla), ale už podle příznaků onemocnění se dá ledasco odvodit. Já taky chovám zvířata už 19 let, takže nějakou praxi taky mám.
Víte co, necháme toho. Já odepsala Veronice co má problém s morčátkem, nechci tu vést zdlouhavé diskuze o tom kdo, co, jak dlouho chová a kolik s tím má zkušeností, na to aby mohl poradit.
Přeji všem hezký den. Neseďte doma, když je tak hezky, nebo běžte za zvířátky!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny