Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytápění beden se švaby

Nejsem si jisty kolika watovou folii použít na vytápění 90 litrových beden na šváby? bedny budou v nevytápěné zateplené místnosti místnost bude plna hlavně těchto beden. bedny budou v RACK systému vytápění chci ze spodu a větraní z čelní strany, větraní bude cca 25*30 cm. přemýšlím i že bych oblepil boxy slabou izolaci kvůli tepelným strátám???
bedny použiji tyto
[http://images.zbozi.cz/zbozi-images/51b24b68a6e24f  a5643b0000.jpg]

Předem děkuji za rady martin

Předmět Autor Datum
ted' mě napadl jeden problém když dam na dno substrát bude substrát rychle vysychat a bude to dost i…
coleopter274 25.04.2014 09:04
coleopter274
Já bych řekl, že pokud se někdo rozhodne zkusit větší, komerční chov, měl by mít jistou dávku svojí…
cejna 25.04.2014 09:21
cejna
no pravě že tu je ten problém že v te místnosti teplota stoupne budou ji vytápět boxy a terária takž…
coleopter274 25.04.2014 10:57
coleopter274
Ahoj, trochu odbočím, ty jsi z východních Čech, že? Můžu se zeptat, odkud budeš brát durélis?
bulvic 25.04.2014 11:21
bulvic
durelis mi dovezli z moravy doprava byla zdarma bral sem větší množství
coleopter274 25.04.2014 11:23
coleopter274
Aha, díky. poslední
bulvic 25.04.2014 13:11
bulvic

ted' mě napadl jeden problém když dam na dno substrát bude substrát rychle vysychat a bude to dost izolovat možnosti by bylo nalepit folii přímo na bednu z boku ale pak s tím bude horší manipulace :( napadá mě ještě na dno dat např proložky na vejce a na ně lehkou vrstvu substrátu ale stále by to rychle vysychalo. Většina beden budou dubie u nich by tenhle problém nebyl u nich substrát nebude

Já bych řekl, že pokud se někdo rozhodne zkusit větší, komerční chov, měl by mít jistou dávku svojí invence.
Nebo bych ti měl nakoupit matroš, přijet ti to sestrojit, nasypat nějaký startovní kolonie, přidat krmení na pět let dopředu a ty budeš jen počítat zisky?:-D:-D:-D
Asi takhle. Musíš změřit teploty v tý konkrétní místnosti, pak vzít box a topnou folii a změřit si to. Nejlepší by stejně bylo ty folie zapojit přes termostat. Vysychání substrátu bych se nebál. Stačí dát na jednu stranu boxu vyšší vrstvu nebo do části boxu dát krabičku ve který ten substrát budeš udržovat vlhkej. Docela dobře taky funguje položení kusu kůry na substrát, páč odpařující se voda se vysráží na tý kůře a spadne zpět do substrátu.
U dubií je rychlý vysychání spíš výhoda.
Na bok bych ty folie nedával.

no pravě že tu je ten problém že v te místnosti teplota stoupne budou ji vytápět boxy a terária takže to změřit s jedním boxem nepůjde, již to mam hodně promyšlený, nechci akorát aby se mi zbytečně přetápěli boxy (aby tam byli velke vykyvy teploty třeba 28- 32°C což by se klidně mohlo dít při přílišných watech termostat tam bude i když ne v každém boxu vždy jeden nebo dva na sestavu 12 boxu. tipl bych to na 30W folii, když by se místnost uvedla do provozu na plno tak by to podle mě mělo stačit, je těžké počítat s takovými čísly když většinu musí člověk odhadnout ted tam tak 10°C ale až se tam dodělá izolace a bude to jak to říct no nastartované na plno tak tam budou už úplně jiné teploty. Ted potřebuji udělat elektro instalaci a RACK abych to mohl uvést do provozu, švábům doma přitápím jen málo. izolace bude 3 cm durelis na stěnách a stropě zvažoval sem i podlahu.
Co se tyče toho vytápěni zespodu u těch švábu co potřebují substrát jde o to že to bude pro izolovaný a substrát se bude přehřívat než se ohřeje samotny box takže by to mělo jako následek že by se nemohli množit bud by měli málo tepla nebo by ootéky v substrátu se přehřáli nebo by se množili málo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru