Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samice kouše novou samici

Ahoj,
zřejmě už to bylo několikrát zodpovězeno, ale raději se zeptám.
Nedávno jsem si pořídil novou samičku gekončíka. Byla v karanténě a dnes jsem se ji rozhodl přidat k ostatním holkám a samečkovi do terária. Samce přítomnost nové slečny nijak neovlivnila, samičky byly v klidu až na jednu. Ta novou příchozí napadala a kousala ji (ne do krve, pouze štípání), přitom chodila na "vysokých nohách". Dosud s touto samicí nebyly žádné problémy. Až dneska je agresivní, ačkoliv je menší než samička nová (nová samička je starší).
Agresivní samici jsem dal do odděleného terária, aby byla sama. Myslíte, že když se vrátí ke skupině po oddělení, bude klidnější? V srpnu se gekončíci budou stěhovat do většího terária, mohla by i změna prostředí pomoci k jejich spřátelení? V teráriu mám stále cvrčky, misku moučných červů i pochodující šváby - tedy myslím, že strach z nedostatku krmení agresivní samice neměla.
Velmi děkuji za Vaše rady.

Předmět Autor Datum
Vždycky je před přesunem lepší terárium třeba vyčistit - vyměnit substrát, nebo aspoň přeházet. Hlav…
lacerta. 04.05.2014 05:40
lacerta.
ahoj, pokud zvětšíš tera a trochu to tam přeházíš myslim že by to mělo bejt v pohodě ja jsem se s tí…
gecko 03.06.2014 20:13
gecko
To by me zajímalo, jak se "zvetsuje" terarko? :-) Jinak ti moji se taky párkrát pokousali, ale to kv… poslední
yura 03.06.2014 20:31
yura

Vždycky je před přesunem lepší terárium třeba vyčistit - vyměnit substrát, nebo aspoň přeházet. Hlavně, aby byly úkryty pro všechny a pak se uvidí. Podle mě se to s přesunem do nového zklidní. Může se stát i to, že je nějaké zvíře ve skupině cvok a nepůjde to, ale spíš si zvyknou. Takhle se asi cítila ohrožená větším zvířetem, tak jančila.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru