Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lovci krajt

Tak ono to hlavně bylo ode mě použito nevhodně, to jsem i uznal... Má zhnusenost tímto národem, jak jsem již psal, nesouvisí se vztahem většiny občanů k přírodě (to bude podobně napříč celým světem až na ty výjimky kde je to obráceně - Austrálie), ale s naprosto jinými věcmi. Prostě bylo to ode mě nešťastně napsané a uznal jsem to.
Nic to ale nemění na mém přesvědčení o "kvalitách" tohoto národa a národů nám podobných (skoro všechny země vlivu bývalého CCCP). Znova opakuju, že ten vztah ke zvířatům je jen špička ledovce, třešínka na dortu, jakkoli chcete.
Já nikomu neberu jeho patriotismus, hrdost na tento národ atd. je to každého věc. Já mám možná tak rád tuto "vlast" pokud mi rozumíte, naši přírodu, krásná místa, atd. v žádném případě ne drtivou většinu této současné populace a jejich povahu!
Stejně mi to tady připadá, nezlobte se na mě, trochu pokrytecké, ať mluvím s kým mluvím, tak slyším fráze typu: "Njn, tady je to zabité, prostě češi", "Tak co bych chtěl v česku" atd. atd. atd. Ruku na srdce, i od spousty z Vás, co znám osobně jsem to slyšel, nebo četl na FB apod., po každých volbách je tohoto všude kýbl, ale jakmile to řeknu bez servítků a na plnou hubu, že drtivou většinou tohoto národa pohrdám, nejsem na něj (jako celek) pyšný, bo není na co, spíš naopak a stydím se že jsem jeho součástí, ale vážím si vyjímek, dobrých a férových lidí, jsem jim kdykoli ochoten pomoci, ale kterých je podle mého názoru prostě menšina, tak se rozčilujete, že jsem snad vyvrhel a co si to dovoluju... To mi připadá trošku pokrytecké, nemůžu si pomoct.

Jestli si to jinde maluju na růžovo? Možná ano, možná ne, ale já byl v krajinách, kde lidé nezamykají baráky, auta, kde necháš na motorce navigaci a kdyby jsi tam parkoval týden, tak ti tam zůstane. A to nejsou země třetího světa, ale Evropa, civilizovaná Evropa. V Holandsku například, když zapomeneš foťák v parku na lavičce, tak ho tam na 90% na druhý den najdeš, ale zabalený v igelitu aby ti nezmokl... To si necucám z levého palce, ale je to prostě tak a když o tom slyšíš, zažiješ to, vidíš to, tak bys z poměrů tady blil!!! Notabene když ti tady naboří 2x auto a ujedou, co nepřivaříš to ti zmizí, na stavbu (vlastního RD) ti nějaká závistivá kurva pošle bezpečnost práce, přestože tam máš partu kamarádů na pomoc s betonáží věnce za oběd a pivko atd!!! A tím, že jsem zrova já smolař, to fakt nezachráníme, mohl bych pokračovat do nekonečna. Anebo předtím můžeš zavírat oči a relativizovat to tím, "že i tam se najdou hajzlové" což tady prakticky čtu a v podstatě máš pravdu, ale kolik jich je tam a tady...? Takže každý asi máme tu svou a nepůjde to rozseknout tak lehce.

No a proč tady zůstávám, pokud bude mít někdo zájem, nemám problém si o tom pokecat, ale veřejně se o tom opravdu šířit nehodlám... Nemám kouli na noze, ani zákaz vycestovat, ale jít si sobecky za vlastním štěstím na úkor jiných nedokážu, bohužel, i morální hranice jsou hranice.

Za to spojení v tom mém prvním příspěvku se fakt omlouvám, tam to prostě nepatřilo a to uznávám, blbové v tomto směru jsou, jak jsem říkal napříš zeměkoulí, takže tady mi patří hanba, na zbytku ale žel bohu trvat musím...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny