Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malé bílé breberky u cvrčků

Ahoj, když mám doma cvrčky cca měsíc, začnou z nich lézt malé bílé breberky. Nevím, jestli vadí cvrčkům, ale vzhledem k tomu, že mám cvrčky v koupelně, tak rozhodně vadí mně. Ty, co jsou z vnějšku koše, vždycky opláchnu, ale přijde mi, že tam, kde spláchnu jednoho, jsou za chvíli dva... Existuje způsob, jak se jich zbavit (nebo předcházet jejich množení), nebo prostě musím dělat menší zásoby, abych to do měsíce zkrmila?
Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsou to pisivky bledé. Člověku neuškodí, ale živí se mrtvolkami hmyzu. Žijí ve vlhkých prostorách a…
Darek S 10.05.2014 13:03
Darek S
Jo fajn, díky, tak já je dám ven. S tou vlhkostí nevím, co provedu... :-/
Nessy 11.05.2014 10:08
Nessy
já krmné cvrky a další hmyz mám v bednách nahoře na terárkách hned pod stropem- vyhřívají je terárka…
Aurifer 13.05.2014 12:37
Aurifer
Bydlím v 1+1 a terárka mám ve spacím pokoji, takže tam mít cvrčky nemohu. Šlo by to ještě v kuchyni,…
Nessy 13.05.2014 13:32
Nessy
Já mám asi 20 beden v policích v místnosti s terárkama,kde je furt asi 25 stupnů...Krmím jen šrot a…
strastav 13.05.2014 14:56
strastav
Já začal na dno ke cvrčkům sypat hobliny, jen lehce popráším dno, a pod proložky dávám napříč dřevěn…
Uroboros 13.05.2014 15:18
Uroboros
Aha, no vidíš, tak to bych mohla taky zkusit, dík. poslední
Nessy 13.05.2014 17:17
Nessy

Jsou to pisivky bledé. Člověku neuškodí, ale živí se mrtvolkami hmyzu. Žijí ve vlhkých prostorách a na plísních. Aby se jich člověk zbavil, musí hodně větrat. Taky je ničí teplota nad 60 stupňů. Takže bych dal cvrčky do dobře větrané místnosti, kde není vlhko. Taky pomůže dát nádobu na 2-3 hodiny ven, cvrčkům to nic neudělá a pisivky zcela zmizí.

já krmné cvrky a další hmyz mám v bednách nahoře na terárkách hned pod stropem- vyhřívají je terárka odspodu, čímž to zároveň vysychá, krmím ovesnýma vločkama a strouhanou zeleninou, po každém zkrmení bedny vymyju a problémy s roztoči nejsou...někde jinde než v koupelně je skladovat nemůžeš? Když tam je tak vlhko, aby se drželi roztoči, tak tam asi budou problémy i s plísněma, toho bych se bála hlavně. Přecejen roztoči samotní zvířatům neškodí, ale ty plísně už jo..

Jinak bedny s cvrčkama mám bez víka a z dostatečně vysokých beden neutíkají, to mi spíš utečou když krmím a netrefím se chrstancem do terárka, nebo mi občas upadne krabice atd..

Bydlím v 1+1 a terárka mám ve spacím pokoji, takže tam mít cvrčky nemohu. Šlo by to ještě v kuchyni, ale tam je taky asi vlhčeji. Cvrčky mám v odpadkových koších bez víka. Místo víka pletivo. Mají tam vločky a sem tam trávu, zelí, nebo prostě nějakou zeleninu/ovoce, co zrovna mám.

Já mám asi 20 beden v policích v místnosti s terárkama,kde je furt asi 25 stupnů...Krmím jen šrot a pampelišky,a ty roztočové se občas vyskytnou,ale vždy jen v jedné bedně...Hned jdu,vyhážu proložky,vymeju a je klid...Problém je ten,že jak serou,tak se na dně občas udělá blátíčko smíchané se zbytky zeleného,a hned se ročtočové rozjedou...Nicméně včera jsem dal bednu na parapet-venku 14-a za dvě hodky byl klid....Měl jsem tam asi centimetrové cvrky a za 10 minut se všichni hýbali,jako by se nic nestalo....Jak jsem již psal,nápad nad zlato,za mě jedna s hvězdičkou:-):-)

Já začal na dno ke cvrčkům sypat hobliny, jen lehce popráším dno, a pod proložky dávám napříč dřevěnou lať od té doby s roztočema neválčím :-), mnohem líp pak ten bordýlek dole vysychá. Když se pampeliška přilepskne na dno, tak tam klidně plesnivý, takhle je z ní za pár hodin "seno". Stejně tak proložky, dík té laťové podložce odspodu nevlhnou, lépe to celé větrá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru