Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malé terárko?

Moc vás tady zdravím,

už od mala je můj sen si jednou pořídit leguána zeleného. Konečně na to mám finance, čas a snad i místo. I když o tom místu pořád pochybuju. Jediné kam by se lego vešel je můj pokojový roh. Výška je v pořádku od země po strop může být (ráda bych pod něj malou skřínku, takže by měl na výšku 190 popř. skříňku zruším). Ostatní rozměry 130x130cm. Vím, že rozměry by měly být 200x100x200 DxHxV. Ale když se dívám na netu na terária dospělých jedinců, tak zřídka tyto rozměry splňují.
Pokud by legu terárko bylo opravdu v dospělosti malé, tak bych chtěla poradit, jestli třeba leguán černý by byl vhodnější adept nebo jiný druh leguána. Doporučili by jste mi prosím nějaké jiné druhy? Jde mi hlavně o to, že se nikde nemůžu dočíst jaké mají povahy a jestli jsou stejně ochočitelné, komunikativní a dají se později v bytě nechat na volno, jako lego zelený.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky bych chtěl leguána zelenyho, je to nadhernej tvor a docela pratelskej, když vyroste a clovek se…
yura 14.05.2014 10:43
yura
Váš názor. Kdyby jste si odpovědi pozorně pročetl zjistil by jste, že mu nakonec chci postavit tarár…
legaček 14.05.2014 17:40
legaček
Jasny v pohode, jen nechapu proc furt odkazujete na fotky nevyhovujících terarii na netu.. :-)
yura 14.05.2014 18:43
yura
jestli zrovna toto chápete nebo ne, není vůbec podstatné poslední
legaček 14.05.2014 19:42
legaček

Taky bych chtěl leguána zelenyho, je to nadhernej tvor a docela pratelskej, když vyroste a clovek se o nej dobře staral. Ale nemuzu mu dat to co potřebuje a to hlavne prostor. Jidlo urcite taky není zanedbatelna položka, když si vemu, ze cena ovoce a zeleniny není nijak nizka a stejne je urcite lepsi legouse krmit doma vypěstovanou potravou, proste bio a ne tou chemii co je v marketech. Tolik lidi ma legouse, ale kolik z nich ma opravdu to co potřebuje. Si myslim ze hodne malo. Je potřeba jim opravdu věnovat cas a dat jim hlavne dostatecne vlekej prostor a to nejlepe vyclenenim pro nej nejakej kumbal a nebo pul mistnosti, roh a tam udelat poradny tera a ne jak se tady dotazujici dohaduje o centimetrech to je smesny. Dle mého to není zvire vhodne pro vas. Poridte si gekonciky nebo uzovku...

Váš názor. Kdyby jste si odpovědi pozorně pročetl zjistil by jste, že mu nakonec chci postavit tarárim vhodné velikosti. Když se podíváte na google obrázky tak najděte plno nepřijatelných terárií a jak můžete vidět já se ptám a nijak se nedohaduji, naopak chápu a přizpůsobuji. Čas, lásku, trpělivost a pestrou stravu zajistím - rodiče mají zahrádku a pěstují si plno bio rostlinek. V zimě peníze na stravu taky budou. A neplánuji ho zejtra ale, tak za 4 měsíce, až vše budu mít nastudovaný, postavený atd. Vím, že to není tvor kterého zavřu do skříně a nebudu o něj pečovat. Je to majestát, který žije přes 20let a už teď ho beru, jako radost stejně jako mého psa, kterého také nejde mít když nemáte čas, lásku, trpělivost a vše potřebné.
Pokud budete chtít. Budu sem dávat fotky v průběhu stavby terária a chování legouše a sám pak uvidíte. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru