Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem panacur pro zelvu

Pro Pribor (Příbor?) Dodám, že v ZOO to neodparazitovávání funguje právě hlavně u dospělých zvířat a vzpomínám si, jak Petr Velenský ukazoval barely od velkobalení Fembendazolu, kterým byly odčervované želvy ze "ShellSchocku" (asijská želví krize), takže je to zřejmě jak ZOO od ZOO, tak druh od druhu různé. Navíc, třeba ZOO Liberec s rachitickými sulkátami bych jako příklad neuváděl, nebo tak leda jako varovnej.
Co se hermanek týká, ono se docela hodí podívat se, jaký má v papírech napsaný původ. Pokud bude ze Slovinska, tak lze zcela opráněně předpokládat, že zamoření tam bude pořádné - když je zamořené vše v okolí, tak na místě, kde se nakoncentrují hostitelé, logicky se nakoncentrují i paraziti - v přírodě hermanka přes den nachodí několik kilometrů, tu si kousne, tu se zastaví, když jich bude na plácku tři na tři patnáct, tak se zamoření vyhnout bez drastických opatření nedá.
Kolegyně Jana, která se parazitologii věnuje profesionálně a která je v oboru parazitů plazů u nás nejspíš nejlepší, vyprávěla o případu, kdy pitvala mládě tuším margináty, ubytované ve výběhu sousedícím s výběhem rodičů a pravděpodobně přenosem výkalů s vajíčky roupů na botách se nakazila mláďata natolik, že uhynula na neprůchodnost střev.
O idiotech, kteří chtějí mít želvy na podlaze, vždyť dědečkovi takhle žila patnáct let, nebo krmících zásadně rajčetem a paprikou, vždyť jim to tak chutná a nic pro sebe špatného by želvy přeci nejedly, tak o takových tupounech a s takovými mamlasy se tu potkáváme málem obden. Jenže těm je právě potřeba vše říct co nejjednodušeji a nejjednoznačněji, aby v jim tom nezůstával prostor pro vlastní tvorbu, protože na produkt jejich mozků není nikdo, ta želva pak v důsledku všeho nejméně, zvědavý...

Pro Margos (š?) Doufám, že ta želva nebyla někde, kde za sebou mohla zanechat vajíčka roupů, po odchodu téhle várky to chce jednak udělat velmi důkladnou hygienu všeho, s čím přišla dos tyku, jednak, po šesti a dvanácti týdnech, Fembendazol zopakovat. Je nutné pamatovat na to, že vajíčka roupů dozrávají během několika hodin, ne dní, jako u škrkavek a jsou pak schopná infikovat nového (i starého) hostitele.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny