Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem panacur pro zelvu

Passalurus spp. na 3 křížky, což je pro zdraví želvy téměř nezbytný
jen pro upresneni - pokud vim, nikdy se spolehlive nepodarilo prokazat, ze by roupi fungovali skutecne jako mutualisti (tj. na obou stranach by byl prospech - cervi maji ubytko a jidlo, zelva lepsi traveni). Jde spise o tzv. komenzaly, kdy roupi maji vyhodu a zelvam to nijak neskodi. Ovsem, to plati jen za idealni fyziologicke rovnovahy. Jakmile nastoupi stres, infekce necim jinym, oslabeni organismu nevhodnymi podminkami a krmenim, extremni kontaminace prostredi infekcnimi vajicky apod., muze se velmi snadno projevit paraziticka povaha roupu, tj. ze zelve budou skodit.
Většina vetů vidí tohle a okamžitě jedná, ono u psa by se řešily už 3 vajíčka na stejný zorný pole.
u tech psu by se to resilo hlavne z toho duvodu, ze nemaji roupy, ale v nasich podminkach hlavne skrkavky, ktere mohou infikovat i lidi (byt u lidi brzy hynou po tkanove migraci) a tasemnice, jejichz autonomne pochodujici clanky vzbuzuji u majitelu odpor a u nekterych druhu tasemnic jejich pritomnost svedci i o nakaze blechami.
Cili - nesmesovat vyznam pritomnosti epidemiologicky pro cloveka bezvyznamnych roupu zelv (na cloveka nejdou) a skrkavek rodu Toxocara, ktere preci jen u lidi nejaky ten potencial konat neplechu maji - a tedy - je vhodne je podchytit i pri male infekci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny