Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jezek belobrichy (ne)vhodnost granunulí

Víš co? Tak si krm, čím chceš...na jednu stranu si píšeš o radu a X lidí ti tu napsalo, že granule pro ježka NE...a ty si pořád jedeš to svoje, takže zjevně asi poradit nechceš. Granule jsou nevhodná strava, jak po stránce "tvrdosti" a následného poškození zubů, tak po stránce složení. V granulích rozhodně není to samé, co v hmyzu a už vůbec né to vhodné pro ježka. Hmyz je sice potrava bohatá na protein, ale obsahuje velké procento balastních nestravitelných složek, na které je ježčí trávení prostě stavěné. Na granulích z něj budeš mít za chvíli tlustý prase, který ti pojde v nízkym věku kvůli zničenýmu organismu. Ježek prostě nežere to, co kočka...teď zase použij vlastní mozek ty.
K tomu, že ti nežere hmyz - tak hlad je prostě nejlepší kuchař. Pokud celej život nežere nic jinýho, než granule, tak je logický, že hmyz nechce.
Pročti si tohle vlákno: http://tera.poradna.net/q/view/208579-jezek-belobr ichy-krmeni?page=r266179#r266179 - jak tam píše Aurifer - to, že někdo chová ježky a píše o tom na blogísky, jak je krmí granulkama ještě neznamená, že o tom něco ví...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny