Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon - samička vykladla snůšku, ale nežere a trochu hrabe

Zdravím,

prosím o radu. Dva dny zpátky moje samička vykladla svou první snůšku. Je mladá, má 7 měsíců, měří asi 15 cm, a v její snůšce bylo 55 vajec! Myslím, že to byl úctyhodný výkon. Ke kladení: samičku jsem přemístila do kýble se substrátem, kde byla celkově asi 16 hodin, během té doby jsem ji nerušila. Ráno seděla na zahrabané hlíně, splaská asi na 1/4 původní velikosti, takže jsem si říkala, že je hotovo.

Po vykladení byla chuděra úplně vyřízená, pořádně jsem ji napojila, ale cvrčky si nedala. Dneska jsem ji zase napojila, dala si kousek jablka a snědla 1 cvrčka z pinzety, žádného ale sama nelovila. Všimla jsem si, že po návratu z práce byla odhrabaná hlína z jedné strany terárka, ale hrabat jsem ji neviděla. Myslíte, že v ní mohlo něco zůstat?! Jinak sedí na větvičce, má pořád ne moc výrazné gravidní zbarvení a semtam popoleze. Oči zapadlé nemá.

Jestli s tím máte někdo zkušenosti, budu ráda za radu!

Díky, Barbucha

Předmět Autor Datum
Kdo má zkušenost, po hmatu pozná, jestli v ní něco zůstalo. Pár dní bych ještě počkala, a kdyby se s…
Host123 20.05.2014 13:06
Host123
Právě s tím zkušenost nemám a nechtěla jsem jí ublížit. Dneska už ale nehrabala a zblajzla i pár čer…
Barbuch 20.05.2014 23:27
Barbuch
Myslim si, ze bude v pohode. Pokud uz takhle zere je to dobra znamka. Samice byla naparena nebo s ej… poslední
KerikRiskuj 21.05.2014 10:36
KerikRiskuj

Kdo má zkušenost, po hmatu pozná, jestli v ní něco zůstalo. Pár dní bych ještě počkala, a kdyby se stav nelepšil, navštívila bych veta. Pokud si vezme třeba kousek banánu, tak bych ho posypala směsí vitamínů a vápníkem.

Právě s tím zkušenost nemám a nechtěla jsem jí ublížit. Dneska už ale nehrabala a zblajzla i pár červíků (normálně jí je dávám jen výjimečně, ale chtěla jsem otestovat chuť) a tak 2 cvrčky, všechno obalené ve vápníku. Tak snad už bude dobrá, asi byla vážně moc vyčerpaná. Kdyby se nějak zhoršila, určitě zajdu na plazí kliniku. Každopádně díky za odpověď.

Myslim si, ze bude v pohode. Pokud uz takhle zere je to dobra znamka. Samice byla naparena nebo s ejddnalo o neoplozenou snusku ? Moje samice kdyz mela prvni snusku nekde na roce tak s enemohla za boha vyklast... uz mela zapadle oci a jenom nekdy pila. Dosel jsem k veterinari aby ji pichnul calciumgluconat + oxytocin . Neveril jsem, ze to zabere. Po asni ne 4 hodinkach byla krasne vykladena , mela zahrabano , urovnano. Hned zacla zrat a do dneska ji mam i kdyz mi ted predvedla neco zahadnyho :D Nechal jsem ji po pul roce znovu naparit. Dokonce se i nechala, zadne znasilneni. Po cca mesici byla pekne nakynuta a zacla hrabat. To uz tyden nezrala. Vyhrabala v terariu diru ze jsem ji ani nevidel kde az je. Rikam si jo, parada ta se uz vyklade bez problemu. Prijdu domu a dira dokonale zahrabana a udusana. Samice se mi ale moc splaskla nezdala. Prohrabu terarko a vejce zadna. Tak si rikam, ze delala jen tak zkusebni noru jak to delavaji. Jenze po tehle akci zacla normalne zrat a do dneska ji mam, je hrozne tlusta az s emi zda ze v sobe ma stale vejce. Jenze uz je to cca 2 mesice. Jestli ma v sobe porad vejce ktera se nezkazila a dal se vyviji ? Je mi to zahadou.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru