Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mláďata chameleona nežerou

Dobrý mám otázku pred týždnom som si doniesol domov dve mladatka chameleona jemenskeho zo začiatku boli plachí ale už nemaju strach ani zo mna a začínaju si zvykat spravil som im terarium doma niečo ako flexi zboku je ratan po ktorom radi lozia vzadu maju pozadie z drevenej rolety a listov a v predu niečo ako malé pletivo.výška 120cm dlžka 100cm a širka 85 cm nemam možnost vložit fotku...Mám samčeka a samičku su spolu v terarku ktore je dost velke ale samička pojde onedlho preč. A stala sa taká vec že pred včerom samček sa chcel nakrmiť a mal už takmer celeho cvrčka v sebe a začal sa dusit lebo cvrčky ktore mi predali boli trochu väčšie tak ho vyplul schvalne som ho sledoval lebo som sa bál ze sa to moze stat a pani v chovprodukte ma presviedčala ze sa zadusiť nemožu. A od vtedy som ho nevidel jest skušal som mu dat aj maličkeho cvrčka z pinzety a nevzal si otáčal hlavu. A samička ta o cvrčky nejak nejaví záujem ta obhrýza Ibištek ktory som im dal do terarka. Čo myslíte ? Ked bude ten samček hladny tak si znova vezme ? A tá samička je to v pohode ze je len listy ? inak farbu maju normalnu peknu chodia sa vyhrievat pod vyhrevnu ziarovku a maju tam aj UVb. rosím asi tak 2x denne a dávam im piť vodu aj zo striekačky.

Ďakujem.
Změna předmětu, původně: Prosím o radu. (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A jak máš ty prcky starý? Pokud jim je měsíc-dva, tak nevadí, že jsou spolu v terárku, ale časem bys…
lillek 22.05.2014 12:59
lillek
Ake su stare neviem ale pani čo mi ich predavala vravela ze mi na začiatok neodporuča uplne mladata…
Withdrawn 22.05.2014 16:20
Withdrawn
Pít je učit nemusíš, to uměj;) Ale ne z misky, jak sis mohl všimnout, pití z listů je správná varian…
lillek 22.05.2014 16:30
lillek
Aha oukej díky za radu :) a chcel by som sa ešte opýtat na teplotu lebo aj o tej som sa dočítal vela…
Withdrawn 22.05.2014 17:08
Withdrawn
Na výhřevnym místě klidně ke čtyřiceti stupňům (u malejch mláďat to nemusí být tolik, tam stačí třeb…
lillek 22.05.2014 17:14
lillek
Aha dobre teda. Lenze ked som tam prvý krát dal 60w žiarovku tak hned ako som ju zapol k nej pribehl…
Withdrawn 22.05.2014 17:21
Withdrawn
No určitě musíš zajistit, aby se k tý výhřevce chameleoni vůbec nemohli dostat, jinak si stoprocentn…
lillek 22.05.2014 18:09
lillek
Nemá zhora je drevo a zbokov ratan... Budem to musieť nejako vymyslieť lebo kebyže tam mám pletivový… poslední
Withdrawn 22.05.2014 18:30
Withdrawn

A jak máš ty prcky starý? Pokud jim je měsíc-dva, tak nevadí, že jsou spolu v terárku, ale časem bys je určitě měl oddělit (což máš zdá se v plánu..:)

Každopádně bych vyměnila větvičky za tenčí, po tomhle se mrňousům neleze dobře a moc jim to na komfortu nepřidá. Taky je určitě nepouštěj ven, aspoň ne teď ze začátku, potřebujou se nějak "aklimatizovat" v novym prostředí (ideálně je nepouštět ven ani pak, ale to je asi na jinou diskuzi). Až se trochu zabydlej, tak by se měli normálně rozežrat.
Cvrčky jim kup menší, pokud máš pocit, že se těmahle dávěj (paním ve zverimexu není radno věřit). A nedávej jim je z pinzety, ale dej jim je do nějakýho kelímu, kterej zavěsíš mezi větve.

Nevim, jak to terárko vypadá, když svítí, ale určitě bych zauvažovala o nějaký lineárce na dosvit..

Ake su stare neviem ale pani čo mi ich predavala vravela ze mi na začiatok neodporuča uplne mladata tak ked mi ich dala mali 6 až 6.5 cm mám ich doma druhý týžden. A vetvičky som im tam už pridal tenšie a dnes si samička vzala už aj cvrčka :) mám tam asi 3cm hlboku misku niečo ako zo zmrzliny a dal som na nu hore špajde aby po nich mohli plhať a tak aj loviť :) a to dosvietenie neviem ked sa zapne to uvb tak to svieti dosť a ešte kvoli teplu tam svieti jedna žiarovka z boku na cele terarko. Ale ten samček ide k tej miske a ked zbada cvrčkou akoby sa zlakol a otočí sa... To odvtedy čo sa dusil... Dufam že bude žrat normalne dalej... A ako ich mám naučit piť ? mám im rosiť listy ? lebo misku som im tam dal ale nevšímaju si ju ale to som čítal že nieje moc bežne že sa na nu naučia tak im zvyknem rosiť listy... čo odporúčate dajte ešte prosím nejaké rady chcem aby som pre ne spravil čo najviac.

Na výhřevnym místě klidně ke čtyřiceti stupňům (u malejch mláďat to nemusí být tolik, tam stačí třeba 35). Pokud je terárkro správně velký a větravý (což myslim to tvoje je), tak se pak teplotní gradient vytvoří přirozeně, takže smysl má kontrolovat jen to výhřevný místo.

Aha dobre teda. Lenze ked som tam prvý krát dal 60w žiarovku tak hned ako som ju zapol k nej pribehla samička a olizla kryt nič sa jej nestalo ale vždy bola blízko pri nej tá žiarovka hriala dobre lenže vždy bola blízko pri nej a potom mala otvorene usta s toho som usudil že jej asi bolo teplo ale isť preč nechcela tak som tam teraz dal 23w ale ta to tak nevyhreje a ked ju zapnem tak obaja sedia pri žiarovka a vyhrievaju sa... tak by som tam potreboval asi silnejšiu žiarovku len sa bojím aby sa nepopálili alebo niečo ked im to tam nechám svietit chcem ju napojiť na termostat.

Nemá zhora je drevo a zbokov ratan... Budem to musieť nejako vymyslieť lebo kebyže tam mám pletivový strop tak to nemám šancu vyhriať hore. A Prave som videl samčeka ako ulovil muchu :D takže si myslím že hladný je aj by žral len sa bojí tých cvrčkou dneska sa samička rozbehla pár ich už zjedla ale on stale nič aj ju sledoval aj som kupil malých cvrčkou... A chcem sa opýtať ohladom žiarovky UVb Mám tam Exo Terra Reptile 100 26W bude im to tam stačiť ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru