Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Puštění potkanů na svobodu

Pochopitelně jsem neměl na mysli, že by třeba hooded sekal při páření s divočinou stejná mláďata, ale spíš to, že pokud se tam už tatík udržel, měl tu čest napářit i nějaké svoje dcery, případně se pářili jeho sourozenci mezi sebou. Ve velké populaci se to ztratí, ale jde-li o nějaký "kmen" žijící na jednom hnojišti bez extra příměsi cizí krve, dovedu si to dobře představit. Jinak ke zdraví a udržení laboráků - věřím, že existují i kmeti, na druhou stranu po určité době tam odchází plodnost a jiná je životnost potkana na hoblinách v suchu, při krmení granulemi, konzervami ovocem a jiná za nepříznivých podmínek s vlivem počasí, logické setkání se s nemocemi vůči nimž má divoká populace určité imunitní schopnosti atd. Oni ti tří čtyřletí už nejsou tak uhlazení jako ročci a to ani v těch ideál podmínkách. Jinak si pamatuji, jak vyprávěl Srstka o natáčení válečné scény z daleké historie, kde měl režisér v plánu ukázat pohled na bojiště plné padlých na nichž lezly "krysy". Na natáčení dorazil týpek s bednama černě zbarvených potkanů, které zkrátka na "padlé" vysypali, naaranžovali a když se měl k odchodu bez toho, že je bude brát domu zpět, resp. chytat odvětil, že během jednoho dvou dní je po nich kvůli teplotě.
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že úhyn na respirační onemocnění, které se projevuje jak při silnějším poklesu teplot, tak při navýšení vlhkosti je enormní, takže tomu docela dobře věřím. Pochopitelně se bavím o těch silně domestikovaných, pokud někdo chová potkany v chlívku s klasickými poklesy teplot, určitě snesou více. Trend je ale aby potkani stabilně odchovávali, množili se a rostli, což jde od určitých teplot a jejich stabilitě, takže je větší šance na zhýčkance než vikingy nebo dokonce křížence s divočáky.
Utečenců jsem sám viděl víc, jednoho relativně nedávno a nedal venku ani noc (dle mě i vlivem stresu, ničím napadený nebyl).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny