Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Larvy u cvrčků

Teď jsem čistil cvrčky a všiml jsem si jakoby pohyblivých nožek cvrčků. Si říkám, že je to blbost a byla. Při větším průzkumu jsem zjistil, že to noha není, ale vypadá to na larvu. Čeho však? Byly na platech od cvrčků, které jsem kupoval cca před 2 týdny od pana Hájka (http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/r/d etail/2257583/cvrcci/). No hrůza, diskuzi o tom (kterou založil Hájek) si můžete přečíst zde: http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/ r/detail/1744436/reklamace

Mě však zajímají ty larvy. Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Připomíná mi to masný červy. Ale kde by se tam vzaly to nevím. Tedy pokud je nekrmíte nějakou zdechl…
Divočák 30.05.2014 14:50
Divočák
zřejmě larvy mušek, kterýma si zamořil chov zavlečením v krmnému hmyzu kde kdo (vč. mne)...imaga jso…
Aurifer 30.05.2014 15:13
Aurifer
Jsou to larvy potravinových molů. Pravděpodobně špatně zapečetěný, použitý sáček od ovesných vloček…
chewbacca 01.06.2014 14:20
chewbacca
Larvy potravinových molů to zcela jistě nejsou. Jsou to larvy much.
Cvrk 01.06.2014 21:00
Cvrk
larvy potravinových molů vypadají uplně jinak- jako klasická housenka, ne jako tyhle muší larvy. A n… poslední
Aurifer 02.06.2014 19:04
Aurifer

zřejmě larvy mušek, kterýma si zamořil chov zavlečením v krmnému hmyzu kde kdo (vč. mne)...imaga jsou takové drobné hnědé mušky, pěkný svinstvo. Tyhle larvičky se vyvíjejí v organických zbytcích, ale napadají i zvířata, když mají někde ranky (včetně novorozených mláďat, těm napadají ještě neuzavřené pupíky).

Drží se v bednách s hmyzem, pokud tam jsou nějaké mrtvolky...takže živé cvrčky vychytej a dej do čisté bedny na čistá plata, aby tam nebyly žádné mrtvolky. Ty pravidelně odstraňuj. A bordel ze dna bedny včetně plat spař horkou vodou, než to vyhodíš, aby se ti tam ty mušky někde nevylíhly. A bednu po těch cvrčcích taky vymyj horkou vodou.

larvy potravinových molů vypadají uplně jinak- jako klasická housenka, ne jako tyhle muší larvy. A navíc i předou pavučinky, to tyhle larvy ne...larvy molů krom toho že znehodnocují krmení a dospělí moli pak prudí jak lítají, tak jsou relativně neškodní. To tyhle mouchy jsou pěkný svinstvo, co ohrožuje i zvířata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru