Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epicrates maurus - mutace

Zdravím,
zajímalo by mě, zda-li se najde někdo, kdo se věnuje mutačním hroznýšovcům E. maurus. Tento had mi příjde nedoceněný. Množí se jak na drátkách, chov je jednoduchý a barevné mutace jsem už taky zahlédl. Dají se nějací mutační maurusáci sehnat i u nás nebo čeští teraristé na tento druh už úplně zanevřeli ?

Předmět Autor Datum
No ve vší upřímnosti máte pravdu, že je to u nás had nedoceněný. Mutační maurusáci se sehnat dají, a…
Epanterias 04.06.2014 18:01
Epanterias
V tom případě zřejmě nezbývá, než Hamm ? Maurusy jsem u nás považoval za "tradiční" hady, je škoda ž…
Lukas K 09.06.2014 10:39
Lukas K
Tak Hamm se dá už jen domluvit jako místo předání, ale je třeba kontaktovat patřičné chovatele. A po… poslední
Epanterias 09.06.2014 17:55
Epanterias

No ve vší upřímnosti máte pravdu, že je to u nás had nedoceněný. Mutační maurusáci se sehnat dají, ale za jinou cenu než je cena obyč a podle toho to taky vypadá. Na inzerát Vám napíše deset tisíc a půl člověka, ovšem s představou, že za něj dají šest stovek. Totéž se dá vztáhnout i na mutační cenchrie. Zkrátka lidé, kteří je pak mají, se s nabídkou obrací ven, neb tady to zkrátka nemá cenu a všichni zájemci do jednoho o tahle cenná zvířata se řadí do skupiny zájemců moderně v zahraničí nazývaných jako "timewasters"..

V tom případě zřejmě nezbývá, než Hamm ? Maurusy jsem u nás považoval za "tradiční" hady, je škoda že je tady nikdo nědělá, ale zase je to příležitost s tím začít. Věřím, že spoustu lidí (znám i takové, co mají od maurusů tolik vrhů, že co neprodají za 250,-/ks zkrmují, protože už neví, co s tím) to ani nenapadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru