Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mládě havrana polního (potrava)

Vím, že to sem asi nepatří, ale je tu dost odborníků, takže doufám, že mi odpustíte OT a poradíte :-)
Ve čtvrtek se k nám dostalo na kost vyhublé havráně. V Chrudimi je největší hnízdní kolonie v Čechách, takže se ani není čemu divit. Poletoval/poskakoval pod stromy, řval jak tur a vedle něj ležel jeho evidentně hlady mrtvý sourozenec.
Už je to výletek, popolétnout zvládne velmi dobře, raší mu brka na ocase, má velikost vrány(+ -). Je to ale hajzlík na krmení :-) Ještě ho násilím dokrmujeme 3x denně směsí kvalitního mletého a strouhaného vajíčka (polykací reflex perfektní, ale musí se mu otevřít zobák a strčit dovnitř), ale to jen aby zesílil. Pít už zvládá sám. Jde mi o to, že sám chce žrát jen a pouze moučňáky (z hmyzu tu teď mám jen nymfy tartar pro ciliáty a ty tak mizí). Už je podle mě dost starý na to, aby začal žrát i ,,nehýbavé". Maso, mleté, oříšky, jahody, kočičí granule, ovesné vločk0, rozinky nechce (po pár kouskách hozené v misce na vyzkoušení). Odmítl i žížaly a zabitou mouchu. Apetit má perfektní, vylučování OK, zvědavý, aktivní ale prostě ,,zmlsaný". Poraďte mi prosím, co mu mám nabídnout dalšího. Případně rady, jak ho donutit stát se všežravcem :-)
A vím, že chov je zakázaný, ale do záchranné stanice daleko a jak to bude dál nechám na něm. Když bude chtít odletět, ať si letí :-)
Předem díky za rady :-) Uvítám i jakékoliv další postřehy/rady/zkušenosti :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny