Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poznatky z tera vystavy - nazory o chovu skrticu

Ahojky o víkendu jsem se na terarijni vystave setkala s par nazory ktere me prekvapily a rada bych se o ne podelila a podiskutovala. Pan choval hodne druhu hadu (k.pestre, hroznysovce duhove, hroznyse, krajty, uzovky, koralovky i jedaky...chova vse uz cca 15let a ma u vsech uspesne odchovy) vsecky mel ve sklenenych terariich a temer vsechny mel sterilni az na jedovate. pouze miska (u vetsiny max na piti) a prumyslovy koberec po celem dnu teraria. a ted prijdou ty dotazy napr. u krajty pestre jsme se ptali jak jim udrzuje vlhkost a vhodne podminky kdyz nema nejakou raselinu nebo neco do ceho by se zahrabala tak ji pry kazde rano na ten koberec nalije kyblik vody. koberec se namoci a to je to co ji staci. doma ma u ni pry i vetsi nadrz takze kdyz se chce had namocit vic tak si vleze do vody. vazne to tak staci?navic ten had nemel moznost vybrat si treba nejake suche misto (ac nevim jestli to pestre potrebuji nebo vyhledavaji) taky se mu pry vyprazdnuji i 3x do mesice a to jsem o nich cetla ze jim staci vyprazdneni 1x za ctvrt roku....nemuze to byt treba tim ze je vlastne permanentne ve vode (ac vlastne na koberci) a to ji nuti se porad vyprazdnovat? Dalsi vec co me zarazila co mi rikal ze kdyz vymenuje hadum vodu v bazencich ze jim vzdycky natoci horkou ze ktere se kouri. ta samozrejem hned zapari tera a postupne chladne a to jim zvysi vlhkost a to je to co potrebuji (dela to u vsech skrticu) ze ten had do te vody nevleze ze se nemusime bat....ale co kdyz treba nahodou poleze na vetvi, spatne se chytne a spadne do vreleho bazenu??? a taky nasi hadi prakticky kdykoliv kdyz jim menim vodu tak k ni hned vali a nimimalne ji ocuchaji tak mi prijde nebezpecny jim davat varici vodu...jak to vidite vy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě tohle celé připadá jako nějaký nesmysl. Nikdy v životě jsem neslyšel o tom, že by hadům někdo lil…
Hroznak 10.06.2014 12:25
Hroznak
on tam mel vsecky hady ve sklenenych terariich a do bazenu jim lil prave horkou vodu kvuli zvyseni v… poslední
kacislavka 11.06.2014 07:08
kacislavka

Mě tohle celé připadá jako nějaký nesmysl. Nikdy v životě jsem neslyšel o tom, že by hadům někdo lil horkou vodu(terárium se nutně musí zapařovat), ani, že by někdo choval hady na mokrém koberci. Taky jsem nikdy neslyšel o tom, že by krajta pestrá(opravdu to byla python curtus nebo breitensteini?) vylučovala 3x do měsíce, takhle mi neodkládá ani hroznýš, pochybuji, že nějaké zvíře vylučuje častěji než žere. Co to bylo za terarijní výstavu a co to bylo za ,,pána" ? Nemáte nějaké fotky?

on tam mel vsecky hady ve sklenenych terariich a do bazenu jim lil prave horkou vodu kvuli zvyseni vlhkosti a zapareni - jako nahrada roseni i kdyz rikal ze je dulezity dobry odvetravani tera. ty pestre mel uvedene jako curtus a konkretne na to vylucovani jsme se ptali pac jsme je chteli chovat taky a zatim jsme na zadneho chovatele nenarazili s kym bysme si mohli chov probrat osobne a taky nas zarazilo co rika. doma ma pry vetsinu hadu na kobercich protoze preferuje sterilni chov...a ty pestre mu takto prospivaji a kdyz jim voda na koberci nestaci tak se mu jdou nalozit do toho bazenku - ktery mezitim vychladne....

vystava v SZ

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru